Razglasili najboljše judoiste: Sankaku za nekaj časa zadnjič s toliko priznanji


V Ljubljani so podelili priznanja in nagrade najboljšim judoistom preteklega leta. Priznanja je prejelo 81 slovenskih judoistk in judoistov v kar 27 kategorijah.

Najboljša judoistka preteklega leta je bila Tina Trstenjak, najboljši v moški kategoriji pa Mihael Žgank, takrat še oba člana celjskega Judo kluba Z’dežele Sankaku. Žgank bo v nadaljevanju kariere nastopal kot turški državljan.

Drugo mesto v članski konkurenci sta prav tako osvojila tekmovalca, ki sta v prejšnji sezoni natopala kot sankakujevca. Pri dekletih je to bila Anka Pogačnik, pri fantih pa Adrian Gomboc, ki je sedaj član Judo kluba Bežigrad iz Ljubljane. Tam je pred časom mesto glavnega trenerja prevzel še en bivši sankakujevec Rok Drakšič.

V glavnem mestu sta od sankakujevcev priznanje prejela še Klara Apotekar, ki je bila najboljša med mladinkami, Klemen Štarkel pa je bil najboljši med mlajšimi člani.

Na Lopato je šlo tudi nekaj priznanj v ekipni konkurenci (1. mesto: pokal, ženske, člani, članice, mlajši člani, 2. mesto: moški

*na sliki na sredini Adrian Gomboc, desno od njega pa Mihael Žgank