Rezerve NK Maribor premočne za Celjane


Nogometaši NK Celje so v 6. krogu 1. slovenske nogometne lige doživeli prvi poraz – na domači Areni Petrol so morali priznati premoč državnemu prvaku iz Maribora, čeprav je ta pred zgodovinsko tekmo z Dinamom za uvrstitev v Ligo prvakov nastopil v rezervni postavi.

Mariborčani so bili večino tekme boljši nasprotnik. Zmago so si zagotovili z zadetkoma v 31. in 73. minuti. Najprej je bil uspešen Ploj, v drugem polčasu pa je domačega vratarja Kotnika ugnal še Črnic.

V ekipi Maribora je po dolgem času in sedenju na klopi za rezervne nogometaše celotno tekmo odigral nekdanji celjski kapetan in veliki “talent” Rogatčan Rajko Rep.

NK Celje po 6. krogih z 12. točkami zaseda 3. mesto na lestvici 1. SNL.

Prihodnjo soboto v Areno Petrol prihaja Aluminij iz Kidričevega. Tekma se bo začela ob 18. uri.

Celje : Maribor 0:2 (0:1)

Stadion Arena Petrol, gledalcev 2400, sodniki: Ponis (Koper), Šinkovec (Begunje) in Ajdovec (Kranj).

Strelca: 0:1 Ploj (31.), 0:2 Črnic (73.)

Celje: Kotnik, Vrhovec, Krajcer, Bajde, Moćić, Korošec, Gobec, Plesec (od 67. Horvat), Žitko, Tomažič-Šeruga (od 59. Verbič), Ivanović (od 46. Lutfi).

Maribor: Handanović, Vidović, Milec, Mezga (od 72. Črnic), Komazec, Trajkovski, Rajčević, Ploj (od 86. Šauperl), Dodlek, Lesjak, Rep.

Rumeni karton: Lesjak.

2. SNL
Celjski drugoligaš Šampion minuli vikend ni imel tekme. Srečanje 4. kroga proti NK Garmin Šenčur bo na Areni Petrol odigral v torek, 28. avgusta ob 17h.