Rierin povratek v Stožice uspešen, Celjani slavili sredi Ljubljane (video)


Nogometaši Celja so v 6. krogu državnega prvenstva gostovali pri ljubljanski Olimpiji. V dokaj praznih Stožicah so gledalci videli kar šest zadetkov, treh točk pa so se veselili Celjani.

Olimpija : Celje 2:4 (1:2)
Zec ag. (36′), Motika (49′); Matko (1′, 48′), Svetlin (39′), Kouter (54′)

Celje: Obradović, Ajhmajer (od 46′ Vuklišević), Zec, Nemanič, Karničnik, Zabukovnik, Kvesić (od 46′ Kouter), Svetlin (od 72′ Lamy), Prutsev (od 72′ Bajde), Matko (od 82′ Mačak), Bobičanec

Celjski nogometaši so srečanje v prestolnici odprli na sanjski način. Mark Zabukovnik je s sijajno globinsko podajo zaposlil Egorja Prutseva, slednji pa je nesebično poiskal povsem samega Aljošo Matka, ki je brez težav žogo poslal v prazno mrežo. Po zgodnjem zadetku je Olimpija prevzela pobudo in si v 20. minuti priigrala zrelo priložnost, toda po strelu Nemanje Motike je bil na pravem mestu Matko Obradović.

Vendarle so zeleno-beli prišli do izenačenja. Rui Pedro je iz neposredne bližine zadel okvir vrat, odbitek pa se je nesrečno odbil v Davida Zeca in od njega nato za golovo črto. Sledil je odgovor in novo vodstvo celjske zasedbe. Mladi Rus, ki v knežjem mestu nastopa kot posojen nogometaš Crvene Zvezde, je izkoristil napako zmajev in se še drugič podpisal pod asistenco. Tokrat je v polno zadel, v letošnji sezoni prerojeni, Tamar Svetlin.

Tudi drugi polčas se je pričel z zadetkom Matka. Njegovo vtekanje je dobro opazil Luka Bobičanec, ki je s fantastično podajo poskrbel, da se je 23-letnik znašel iz oči v oči z vratarjem Olimpije. Celjsko slavje je trajalo zgolj minuto. Na drugi strani igrišča je namreč David Sualehe poslal krasen predložek pred vrata varovancev Alberta Riere, srbski napadalec Motika pa je z glavo matiral nemočnega Obradovića.

Poplava zadetkov se je nadaljevala v 54. minuti. Takrat je odbito žogo Matevža Vidovška izkoristil rezervist Nino Kouter in s tem Celjane znova popeljal do nekoliko bolj varne prednosti. V prvem delu tekme sta moštvi, kljub zahtevnim vremenskim pogojem, ponudili igro s precej visokim tempom, v drugem polčasu pa je ritem nekoliko upadel. To je bila voda na mlin celjske zasedbe, ki je tekmo mirno pripeljala do konca.

Španski trener po obračunu proti svojemu nekdanjemu delodajalcu, kljub zmagi, ni deloval zadovoljen: ”Tekma mi ni bila všeč, preveč prelahko izgubljenih žog, toda to je odraz utrujenih nog. Ko si utrujen, ne razmišljaš enako, in ko na lahek način izgubljaš žoge, daješ nasprotniku možnost, da te napade. Ni bila dobra tekma z naše strani, prav take ne z njihove, tudi pri njih je bilo moč opaziti utrujenost. Vedeli smo, da bo prišlo do tega, da obe moštvi ne bosta zmožni prikazati svojega najboljšega obraza zaradi utrujenosti.”

Riera je ob tem jasno izrazil, da je urnik tekem prenatrpan: ”Nimamo nobene pomoči in razumevanja. Videlo se je, da danes ne bi smeli igrati, igralci so že v 60. minuti iskali zamenjave. Nemogoče je ohranjati intenzivnost na visoki ravni. V četrtek nova tekma in nato v nedeljo še ena, takšna je realnost. Zdi se kot, da moramo vse sprejeti, toda do neke točke. Tudi mi moramo spregovoriti, kajti igralci niso roboti in so utrujeni. To lahko privede do hudih poškodb, zato moramo biti previdni glede takšnih zadev.”

Celjani so tako izkoristili spodrsljaj Mariborčanov in sedaj samevajo na vrhu lestvice. V četrtek bodo na povratni tekmi v knežjem mestu lovili povratek proti Maccabiju iz Tel Aviva, v nedeljo pa jih čaka še štajerski derbi z Mariborom.

Standings provided by Sofascore