RK Celje Pivovarna Laško prejemnik Priznanja za odličnost 2020


Predsedstvo Rokometne zveze Slovenije je RK Celju Pivovarni Laško kot prvemu podelilo Priznanje za odličnost. Novo priznanje je predsedstvo RZS ustvarilo na pobudo predsednika Franja Bobinca.

Predsedstvo Rokometne zveze Slovenije je na sredini seji sprejelo sklep, da bo v prihodnje podeljevalo Priznanje za odličnost. Z njim bo letno nagradilo posameznika, posameznico ali klub, ki bo nase opozoril z večletnim uspešnim delom na rokometnem področju. Prvo to priznanje pa roma v roke našega kluba, RK Celje Pivovarna Laško.

Obrazložitev Priznanja za odličnost 2020 s strani RZS:

Predsedstvo Rokometne zveze Slovenije podeljuje priznanje za odličnost Rokometnemu klubu Celje Pivovarna Laško zaradi inovativnega pristopa, ki se izkazuje skozi trajnostno poročilo (prvo v slovenskem klubskem športu in prvo v evropskem klubskem rokometu), poslovno delovanje, ki se izkazuje skozi številne odmevne marketinške akcije, izjemno delo z mladimi in rezultatske uspehe, kar klub postavlja med najbolj organizirane športne kolektive v Sloveniji. Celjski klub je odgovoren igralec na nacionalni in mednarodni ravni ter tako utrjuje svoj vodilni položaj v rokometu, pri tem pa ustvarja vrednote, ki si nosilec športa kot takega. Celje Pivovarna Laško predstavlja zgled delovanja za vse rokometne klube, a tudi zgled delovanja za slovenski klubski šport.

foto: RK Celje Pivovarna Laško