RKCPL z novo podobo, opremljevalcem in opaznejšo vlogo Cinkarne


Celjski moški rokometni kolektiv je danes predstavil nekaj novosti zunaj igralnih površin. Klub se bo sedaj v javnosti predstavljal s prenovljeno grafično podobo, ki vključuje tudi nov grb, prenovljenim spletnim mestom, novim opremljevalcem, še močneje pa se je povezal s pokroviteljem Cinkarno Celje.

Logotip_horizontalni_pozitiv_barvni
Logotip_horizontalni_pozitiv_barvni

Klub je novo podobo napovedal v okviru lanskega praznovanja 70-letnice, pred novo sezono, ko bodo začeli uporabljati opremo opremljevalca Nike, pa so javnosti predstavili nove grafične rešitve, ki jih je zasnovalo podjetje Medias kreativ oz. Gašper Puhan.

Ta je ob tem dejal: “Poslanstvo športa je, da nas povezuje – združuje različne generacije tukaj in sedaj. RK Celje je pomemben povezovalec tako lokalnega kot širšega okolja, zato smo z novo podobo želeli grafično in komunikacijsko izpostaviti njegovo dolgoletno tradicijo, izkušnje in zavidljive športne uspehe, hkrati pa z njo opomniti tudi na bogato zgodovino okolja, iz katerega klub prihaja.«

Z leve: grb Žovneških, grb Celjskih in grb Celja
Z leve: grb Žovneških, grb Celjskih in grb Celja

Nič več zvezdic …

Avtor novega grba je med drugim dejal, da so izhajali iz ščita Žovneških gospodov, meč zaboden v tla pa pomeni moč oz. trdnost, prisotna pa je tudi rokometna žoga.

V vseh ostalih klubskih grbih so sicer prisotne zelo prepoznavne celjske tri zvezde …

Dodajmo, da je mednarodna navada, da za vsakih deset osvojenih naslovov državnega prvaka klubskemu grbu dodajo zvezdico, tako da bi celjski rokometaši iz tega naslova upravičeno nosili dve.

Ostale novosti

Vršilka direktorice Saša Lešek je slavnostno odprla tudi prenovljeno klubsko spletno mesto.

Podpredsednik upravnega odbora je dejal, da Nike v rokometu podpira še Barcelono in Paris Saint Germain.

Dodajmo, da je Cinkarna Celje dobila status zlatega sponzorja.

V soboto bo na ljubljanskem gradu evropska rokometna zveza izpeljala žreb nove sezone v ligi prvakov, kjer poleg Celjanov sodelujejo tudi Velenjčani, ki so uspešno unovčili podporo Gorenja kot enega nosilnih sponzorjev tekmovanja.

*na naslovni sliki z leve: Dejan Obrez, Jernej Smisl, Saša Lešek in Gašper Puhan

sola-voznje-polsi-klik