Robnikovo ustavile posledice covida-19, Pepelnakova tretja v končni razvrstitvi Mednarodne atletske lige

23. 09. 2022 10:30

Minuli konec tedna je v Veroni potekalo evropsko prvenstvo v 24-urnem teku. Na njem je nastopila tudi celjska maratonka Nataša Robnik. Kljub predčasno končanem nastopu, ki je bil posledica nedavno prebolelega covda-19, je bila Robnikova najbolje uvrščena Slovenka.

Celjska atletinja Eva Pepelnak je na mitingu mednarodne atletske lige v Ljubljani končala na stopničkah.

Minuli konec tedna je v italijanski Veroni potekalo evropsko prvenstvo v 24-urnem teku. Slovenski ultramaratonski tekač Luka Videtič je osvojil 10. mesto. V enem dnevu je pretekel 264,956 kilometra, kar ni uspelo še nobenemu Slovencu do zdaj. Z novim svetovnim rekordom je zmagal Litvanec Aleksandr Sorokin, ki je pretekel neverjetnih 319,614 kilometra.

Med dekleti je slavila Poljakinja Patrycja Bereznowska (256 km). Najboljša Slovenka je bila Celjanka Nataša Robnik na 76. mestu s pretečenimi 131,291 km. Nataša je žal predčasno odstopila, saj po prebolelem covidu še ni bila na optimalni ravni, zato je bil rezultat pod pričakovanji.

Pepelnakova tretja v razvrstitvi MAL

Na zadnjem mitingu Mednarodne atletske lige Telekom Slovenija (MAL) v Ljubljani je odlično nastopala atletinja Kladivarja Eva Pepelnak ter v skupni razvrstitvi lige osvojila končno 3. mesto. Zmagovalca MAL sta postala Kristjan Čeh in Neja Filipič.

V ligi je bilo letos vključenih sedem atletskih tekmovanj, poleg mitingov na Ptuju, v Slovenski Bistrici, Ljubljani, Mariboru in Novem mestu še državno prvenstvo in atletski pokal Slovenije. Skupni nagradni sklad je znašal 32.500 evrov, skupna zmagovalca pa sta prejela vsak po 2000 evrov. Oba sta nastopila na mitingih na Ptuju in v Slovenski Bistrici ter na DP v Velenju in APS v Ljubljani. Drugouvrščena sta prejela po 1500 evrov, tretja 1000 evrov in četrtouvrščena po 500 evrov.

Cilji mednarodne lige so popularizacija atletike v splošni in športni javnosti, njeno približevanje mladini ter omogočiti atletom in atletinjam kvalitetna tekmovanja na domačih tleh.

vir: AZS

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 5,773 seconds.