Rok Marguč tretji na končni preizkušnji v Nemčiji


Deskarji in deskarke paralelnih disciplin so se v nemškem Winterbergu pomerili na zadnjih posamičnih preizkušnjah letošnje sezone svetovnega pokala, jutri pa pride na vrsto še ekipna tekma. 

Slovenija je na slalomu v osrednji Nemčiji nastopila s štiričlansko zasedbo. V jutranjih kvalifikacijah sta bila uspešna Rok Marguč in Tim Mastnak v moški ter Gloria Kotnik v ženski konkurenci.

Marguč je v prvem krogu izločilnih bojev brez težav odpravil Rusa Dmitrija Sarsembajeva, nato pa je našemu deskarju premoč priznal še dobitnik velikega kristalnega globusa, Švicar Nevin Galmarini, ki je na polovici proge naredil napako in odstopil. Rok se je v polfinalu nato pomeril s Sebastianom Kislingerjem iz Avstrije. Velik del poti sta bila tekmeca z ramo ob rami, zadnjih nekaj zavojev pa je bolje uspelo Avstrijcu, ki je v cilju slavil s prednostjo 16. stotink.

V malem finalu je ob slovenskem predstavniku nastopil še Italijan Maurizio Bormolini. Na polovici proge sta imela deskarja identičen čas, Rok pa je tokrat ostal zbran vse do konca in prišel do zmage.

Tim in Gloria sta na koncu zasedla 11. mesto.

 foto: Miha Matavž