Rok Marguč tretji na Rogli (video)


Na tekmi svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu na Rogli je celjski deskar osvojil tretje mesto. To so bile že njegove desete stopničke svetovnega pokala v karieri.

Danes je smučarska proga Jasa na Rogli gostila najboljše deskarje na svetu. Pomerili so se za točke svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu. Domača tekma pa je bila ponovno srečno prizorišče naših deskarjev na snegu. Celjan Rok Marguč se je namreč povzpel na stopničke. Zasedel je tretje mesto.

Marguč je odlično formo kazal vse do polfinala, ko ga je ugnal Italijan Daniel Bagozzi. Slovenec je v osmini finala najprej ugnal Italijana Aarona Marcha, v četrtfinalu pa še Rusa Dimitrija Loginova.

Tudi v polfinalni vožnji mu je kazalo dobro, saj je bila Margučeva prednost pred Italijanom še na sredini proge četrt sekunde. Italijan je potem v drugi polovice proge uspel izničiti prednost, tako da je ciljno črto prečkal 12 stotink sekunde pred Margučem.

V malem finalu je nato Marguč ponovno pokazal svojo odlično formo, saj je proti slovitemu Švicarju Nevinu Galmariniju vodil skozi celotno progo in zanesljivo osvojil tretje mesto. To so bile za Celjana že desete stopničke v svetovnem pokalu.

V italijanskem finalu je Edwin Coratti premagal Margučevega krvnika v polfinalu Danieleja Bagozzija.

Preostali Slovenci se niso uvrstili v izločilne boje. Tim Mastnak je bil v kvalifikacijah 29., Žan Košir pa 32. V moških kvalifikacijah sta nastopila še 43. Črt Ikovic in 56. Jernej Glavan.

Celotno vožnjo Marguča za tretje mesto si lahko ogledate TUKAJ!