Rok Marguč zgolj za stotinko ob zmago


rok-margucCeljski deskar na snegu Rok Marguč je na tekmi svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu v avstrijskem Lackenhofu osvojil drugo mesto. V finalu je bil zgolj za stotinko sekunde počasnejši od Švicarja Nevina Galmarinija.

Celjski deskar na snegu Rok Marguč očitno stopnjuje svojo formo pred olimpijskimi igrami v Južni Koreji. Na tekmi za svetovni pokal v avstrijskem Lackenhofu je namreč osvojil drugo mesto, potem, ko ga je v finalu za zgolj stotinko sekunde premagal Švicar Nevin Galmarini.

Marguč je dobro formo nakazal že v osmini finala, ko je suvereno (+1,12 sekunde) premagal Nemca Patricka Busslerja. V četrtfinalu je bil nato za 15 stotink sekunde boljši od Japonca Masakija Šibe. Sledil je slovenski polfinale med Rokom Margučem in Žanom Koširjem, ki je bil sicer najhitrejši v kvalifikacijah. Tudi v tem dvoboju je Marguč zmagal s prednostjo 31 stotink sekunde.

V finalni vožnji je bil nato Marguč vseskozi v prednosti vendar ga je v zadnjem delu proge za las prehitel Nevin Galmarini in Marguč se je moral zadovoljiti z drugim mestom.

Kljub temu je lahko celjski deskar zadovoljen z rezultatom, glede na to, da je na prejšnji tekmi svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu osvojil zanj skromno 28. mesto.

Žan Košir je bil na koncu četrti, potem ko ga je v boju za 3. mesto premagal Avstrijec Alexander Payer. Nastopili so sicer še štirje Slovenci. Tim Mastnak je bil 24., Jure Hafner pa 48. V ženski konkurenci je bila Gloria Kotnik 22., Iva Polanec pa 49.

Naslednji petek, 12. januarja, se bodo deskarji pomerili v paralelnem slalomu v avstrijskem Bad Gasteinu.