Rokomet: Celjani preko Gorenja po novo pokalno lovoriko; Mačkovšek, Miklavčič in Bundalo do konca sezone v Zlatorogu; Celjanke slabše od Žalčank


rk-in-zrk-CE1Celjski rokometaši so v polfinalnem srečanju dveh najmočnejših slovenskih ekip v legendarnem Golovncu tesno ugnali Velenjčane in bodo v nedeljskem finalu ob 17.30 igrali z moštvom iz Ivančne Gorice, ki je preostalem dvoboju premagalo Trebnje.

RK Celje Pivovarna Laško : RK Gorenje Velenje 29:28

Lesjak 1 obramba, Skok 10/2 obrambe; Mlakar, Marguč 9/2, Žuran, Razgor, Skube 3, Poteko 1, Miklavčič, Sliškovič 6, Zelenovič 5, Žabič 1, Mačkovšek, Lekai, Žvižej 3

Poročanje RKCPL

Poročanje RKGV

Poročanje RTVSLO

§ § §

Po razpadu rokometnega kolektiva Dinama iz Minska je celjska uprava v svoje vrste pritegnila tri slovenske reprezentante, s čimer bodo Celjani konkurenčnejši v končnici državnega prvenstva.

Poročanje RKCPL

§ § §

Celjske rokometašice so končnico od 1. do 5. mesta, kjer se igra dvokrožno, začele s porazom, ugnale po so jih sosede iz Žalca. Najboljša ekipa iz končnice za prvaka se bo na koncu na dveh tekmah pomerila s Krimom Mercatorjem za naslov najboljšega v Sloveniji.

Celje Celjske mesnine : Zelene doline Žalec 24:28

Ostala tekma

Krka : Veplas Velenje 23:29

GEN-I Zagorje proste

 Lestvica:

1. GEN-I Zagorje 36 točk

2. Celje Celjske mesnine 29

3. Veplas Velenje 26

4. Krka 25

5. Zelene doline Žalec 22