Rokomet: Celjani z zmago proti Gorenju prekinili niz porazov


Celjani so v rokometni ligi za prvaka po dveh uvodnih porazih le prišli do polnega izkupička točk. Zmaga je toliko slajša, ker je bil tekmec večni rival RK Gorenje Velenje. Ob izteku igralnega časa je semafor v dvorani Zlatorog kazal rezultat 28:24 v korist varovancev Mira Požuna.

Kljub težavam s poškodbami (Luka Žvižej in Petar Metličić) je pomlajena celjska zasedba prikazala srčno igro. Tekma je bila izenačena, manjkale pa niso niti iskrice, ki so na velikih derbijih vedno prisotne. V drugem polčasu so pivovarji na krilih odličnega vratarja Aliloviča uspeli narediti razliko 4 zadetkov, ki so jo spretno obdržali do konca. V domači zasedbi sta bila strelsko najbolj učinkovita Mlakar in Marguč s šestimi zadetki, za Gorenje je 5 zadetkov dosegel Musa, kar nekaj preglavic celjskemu napadu pa je povzročil vratar Gajič, ki je zbral 21 obramb.

RK Celje Pivovarna Laško po prvi letošnji zmagi nad Gorenjem s 34 zbranimi točkami ostaja na tretjem mestu prvenstvene razpredelnice. Gorenje s 44 točkami ostaja na prvem mestu, tesno pa jim sledi Cimos Koper, ki ima le točko manj. Naslednji konec tedna se bodo najboljše slovenske ekpe pomerile na finalnem turnirju  Pokala Pivovarne Union, ki ga bo gostila dvorana Zlatorog.

Celje Pivovarna Laško : Gorenje 28:24 (14:13)

RK Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Rezar, Alilovič 14 obramb; Potočnik 2, Prieto, Poteko, Mlakar 6, Marguč 6/2, Razgor 2, Toskič 1, Ranevski 1, Poklar 4, Rnič 6, Žvižej; trener: Miro Požun
Izključitve:  8 min
7-metrovke: 2/3

Poročanje RZS: Celjani na derbiju v Zlatorogu prvič v letošnji sezoni ugnali Gorenje
Poročanje rk-celje.si: Srčni kozorogi na rogove nasadili ose

Fotogalerija s tekme

FOTO: Celjani so prvič v letošnji sezoni premagali Gorenje (foto: Slavko Kolar, rk-celje.si)