Šport: Rokometaši z novim porazom, nogometaši poraženi na prijatejski tekmi


Minuli vikend so bili tekmovalno aktivni rokometaši RK Celje Pivovarna Laško. Člani NK CM Celje, ki so med tednom ostali brez trenerja Staneta Bevca, so se v prijateljski tekmi pomerili z Interjem iz Zaprešiča. Članice ŽKK Celje, ki so med tednom izgubile v derbiju državne lige za prvaka proti AJM, so imele prost vikend.

Rokomet: Nov poraz pivovarjev
Rezultatska kriza članov RK Celje Pivovarna Laško se nadaljuje. Po domačem porazu z Mariborom, so bili tokrat v Škofji Loki slabši od domačinov. Celjani so tekmo sicer dobro začeli in povedli s 6:2, a je Loka uspela izenačiti in do konca prvega polčasa preiti v minimalno vodstvo. V drugem polčasu so domačini zaigrali še boljše. Ko so v končnici povedli 27:23 je bila tekma odločena. Celjani, ki so igrali brez poškodovanega Metličića, se niso mogli več približati. Za celjsko obrambo je bil nerešljiva uganka Dolenec, ki je dosegel kar 14 golov, Bundalo jih je dodal 5, Nosan pa 4. Za pivovarje je 10 zadetkov dosegel Marguč, po 5 pa sta jih dodala Rnić in Mlakar.

Celjani, ki so na 24 tekmah zbrali 32 točk, so na tretjem mestu lestvice državnega prvenstva. Prvouvrščeno Gorenje je zbralo 44, Cimos pa 41 točk.

Loka : Celje Pivovarna Laško 28:25 (13:12)

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Rezar, Alilović, Potočnik, Prieto, Poteko 1, Mlakar 5, Marguč 10 (4), Razgor, Toskić 3, Ranevski, Poklar, Rnić 5, Kokšarov 1, Žvižej.

Poročanje RZS: Celjani spet ostali praznih rok na gostovanju pri Loki
Poročanje rk-celje.si: Loka pivovarjem prizadejala nov poraz

Nogomet: Inter v prijateljski tekmi premagal grofe
Celjski nogometaši so reprezentančni premor izkoristili za prijateljsko tekmo. V soboto so gostovali v hrvaškem Zaprešiču proti tamkajšnjemu Interju. Domačini so tekmo dobili z 1:0. Celjske nogometaše je s klopi tokrat vodil Damjan Romih, ki je po tekmi povedal: “V prvem polčasu je bila naša igra izjemno raztrgana. Obramba je še nekako delovala dobro, vendar pa ostale stvari niso stekle. Nekateri ključni igralci so slabo zadrževali žogo. V drugem delu smo si priigrali nekaj priložnosti, a so bili domači tako kot že v prvem polčasu boljši nasprotnik. Potrebno pa je vedeti, da so v teh dneh zaradi priprav noge zelo težke.”

Več o tekmi preberite na spletni strani nkcelje.si.

FOTO: Rezultatska kriza celjskih rokometašev se nadaljujeje (vir: rk-celje.si)