Rokomet: drugi evroligaški poraz v drugi tekmi


Celjski rokometaši so v 2. kolu lige prvakov na domači premieri pred le nekaj več kot tisoč gledalci gostili prejšnjesezonske finaliste lige prvakov in aktualnimi zmagovalce svetovnega pokala. Pri madridskem Atleticu so strahospoštovanja vredna že zgolj nekatera imena, kot so letošnja okrepitev Ivano Balić, vratar José Javier Hombrados ali trener Talant Dušebajev. V domačem taboru niso mogli računati na  Dejana Perića in Gregorja Potočnika, ki je zaradi strganih kolenskih vezi končal sezono, na tekmi v Veszpremu poškodovanega Luko Žvižeja in na tekmi z Gorenjem poškodovanega Roka Žurana. Povprečna starost domače ekipe je tako znašala le 22 let.

Po začetni pobudi gostovi in vodstvom za 2 gola so domači uspeli ujeti priključek in polčas dobiti. V 12 minutah nadaljevanja so gostje z delnim izidom 1:8 povedli s 16:21. Domači so se uspeli približati največ na 3 zadetke zaostanka, a so izkušeni gostje, kjer je blestel makedonski reprezentant Kiril Lazarov, uspešno odbili celjske poskuse.

RK Celje Pivovana Laško : BM Atletico Madrid 22:28 (15:13);  Marguč 8/4, Lekai 4, Mačkovšek 2/2, Toskić 2, Zelenović 2, Mlakar 1,  Razgor 1, Ranevski 1, Skube 1.

Poročanje RK CPL

Fotogalerija

Vladan Matić, trener Celja Pivovarne Laško: »Tudi danes smo padli v igri, kot se nam je dogajalo na zadnjih tekmah. A konec koncev je glede na zasedbo danes to pričakovano. Žal ne moremo držati tempa z ekipami, ki imajo na vsakem mestu po dva enakovredna igralca in padci so razumljivi. To se kaže v zmanjšani koncentraciji, ko proti koncu grešimo iz čistih priložnosti. Hombrados je žal prinesel preobrat po katerem se nismo uspeli več vrniti v igro. Na koncu se mi znova zdi šest zadetkov razlike znova preveč, a po drugi strani zabiti samo sedem zadetkov v drugem polčasu ne more prinesti drugega. To je premalo za takšen nivo tekmovanja. V večini sem s pristopom in borbenostjo svoje ekipe zadovoljen, z izjemo dvojice, a ne bom izdal katerih. Sedaj nam prihajajo tekme, kjer moramo iskati svoje priložnosti, medtem ko so Veszprem, Atletico in Kiel za nas v tem trenutku preveliki zalogaji, pa če se s tem strinjate ali ne, vendar tako jaz mislim.«

Matevž Skok, igralec Celja Pivovarne Laško: »Škoda končnega rezultata, saj smo začeli resnično odlično in pokazali, da se tudi v težkih okoliščinah proti nikomur ne predajamo. Žal nam vsako tekmo zmanjka kakšen igralec zaradi poškodbe, a to moramo tisti, ki smo na igrišču nadomestiti. V prvem delu smo igrali odlično, tako v obrambi, kot v napadu, tako je bilo tudi zame delo lažje. V drugem delu pa so izkoristili naše slabe minute, ki nas tarejo že na nekaj tekmah, kar nas vrže iz tira in nekako potem ne najdemo naše igre, ki smo jo danes prikazali v prvem polčasu

Celjani v sredo gostujejo v Trebnjem, v soboto, 13. 10., pa v dvorano Zlatorog prihaja švedski Sävehof.