Tresoč Zlatorog in dobra obramba nista bila dovolj za zmago


cplPivovarji so v soboto, 26. septembra v domači dvorani Zlatorog v drugem krogu Velux EHF Lige prvakov gostili enega največjih tekmecev – rokometni klub Zagreb. Gostje so na gostovanje v Celje prišli po izjemni zmagi nad Kielom v prvem krogu lige prvakov in s trenerjem Slovenske rokometne reprezentance Vujasinovičem na klopi. V dvorani, ki sicer ni bila povsem zapolnjena je vladalo odlično vzdušje, ki pa je imelo ob koncu srečanja grenak priokus, saj so Celjani izgubili za zadetek in tako ostali brez novih točk v Ligi prvakov.

Rezultat:

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO  – RK PPD ZAGREB  20 : 21 (10:9)

Potek srečanja:

Prvi polčas je minil v znamenju dobre obrambne igre na obeh straneh in malemu številu zadetkov. Celjani so v tekmo stopili odločno in z trdno obrambo ter razpoloženim Lesjakom v golu vodili v prvih minutah srečanja. Po nekaj trenutkih nezbranosti in napakah so v 21. minuti Zagrebčani rezultat izenačili in domači strateg B. Tamše je bil primoran vzeti minuto odmora. Po uspešno izvedeni sedemmetrovki s strani L. Žvižeja so pivovarji zopet povedli, vendar so nove težave sledile ko je nekaj minut kasneje drugo izključitev na tekmi sodnik dodelil B.Blagotinšku. V 27. minuti je prvič na srečanju (po poškodbi) na igrišče stopil tudi M.Zarabec in takoj zadel svoj prvi zadetek v letošnji sezoni Lige prvakov. Končni rezultat v prvem počlčasu je s strelom z devetih metrov postavil Ž. Mlakar in Celjani so na odmor odšli z zadetkom prednosti (10:9).

Vir: EHF
Vir: EHF

Drugi polčas je ponovno dobro otvoril domači vratar Lesjak in Celjani so povedli za dva zadetka. Po dosojeni sedemmetrovki za ekipo Zagreba je v vrata stopil tudi sicer poškodovani Gajič in ubranil strel nasprotnikov ter tako še potrdil odlično formo vratarjev v celjski ekipi. Svoj prvi zadetek na tekmi je nekaj minut kasneje dosegel tudi B. Janc in z odlično obrambo Lesjaka ter hitrim protinapadom Celjane popeljal v vodstvo z 14:11. Zagrebčani so se nato počasi približali in v 40. minuti izenačili. Na semaforju se je nato izmenjaval izenačen rezultat in gol prednosti za pivovarje, ki pa so hitro strnili svoje vrste in po uspešno izvedeni sedemmetrovki Zarabca znova povedli za tri zadetke (47. minuta). V zadnjih 10 minut srečanja so pivovarji vstopili z minimalno prednostjo. Dve minuti pred koncem srečanja so Zagrebčani prvič povedli na tekmi za zadetek, Celjani so imeli priložnost takoj izenačiti preko sedemmetrovke vendar je odličen Filip Ivič, ki je pri Zagrebu v igro vstopil šele na koncu srečanja obranil strel. Po obrambi Lesjaka in hitremu protinapadu, kjer je po prekršku gostov zaradi poškodbe mišice igrišče moral znova zapustiti Zarabec, je pivovarjem ostalo 18 sekund za zaključek tekme in možnosti delitve točk. Poizkušal je Mlakar, ki pa mu je odlični F.Ivič, ki po vstopu v igro ni prejel gola, strel obranil, zmaga pa je tako odšla v roke gostov.

aV