Rokomet: pivovarji z visoko zmago začeli Šaleško – Savinjski turnir


Včeraj se je v velenjski rdeči dvorani začel Šaleško – Savinjski turnir v rokometu. Člani RK Celje Pivovarna Laško so visoko premagali francoski Tremblay. Varovanci trenerja Vladana Matiča so lahko s prvo tekmo pred prihajajočo sezono zadovoljni.

Celjani so si prednost nabrali že v uvodu srečanja, ko so povedli s 4:1, do polčasa pa je razlika narasla že na 9 zadetkov (21:12). V prvem polčasu se je v celjskih vratih izkazal povratnik Dejan Perič, ki je zbral 7 obramb. V drugem delu ga je uspešno zamenjal Matevž Skok. Tudi v nadaljevanju so pivovarji igrali dobro in mirno obdržali visoko razliko. Ob zadnjem pisku sirene je semafor kazal rezultat 34:25 v prid Celjanov, ki so se tokrat prvič predstavili v modrih dresih. Strelsko najbolj razpoložen je bil Borut Mačkovšek, ki je dosegel 7 golov, Marguč, Toskič in Žvižej so jih dodali po pet. Več o tekmi lahko preberete na spletni strani RK Celje, kjer boste našli tudi video vrhunce in izjave po srečanju.

V drugi tekmi turnirja je Gorenje premagalo sarajevsko Bosno. Celjane danes v Velenju čaka obračun z Nexejem. V primeru zmage bodo v nedeljo nastopili v finalu Savinjsko – Šaleškega turnirja. Vse nedeljske tekme za razvrstitev od 1. do 6. mesta bodo v dvorani Zlatorog.

RK Celje Pivovarna Laško – Tremblay en France (FRA)  34:25 (21:12)

RK CPL: Lesjak, Perič 7 obramb, Skok 7/1 obramb; Marguč 5/2, Žuran 3, Razgor 1, Toskič 5, Ranevski 2, Poklar, Poteko 1, Metličič 2, Zelenovič 3/1, Mačkovšek 7/1, Žvižej 5/1; trener Vladan Matič

Sedemmetrovke: 5/5;
Izključitve:  8 min;