Rokomet: Prva letošnja zmaga pivovarjev na domačem terenu


cplCeljski rokometaši so v 2. krogu domačega prvenstva letos prvič na domačem terenu v dvorani Zlatorog dosegli zmago. Nasproti jim je stala ekipa iz Ormoža, katero so premagali z rezultatom 35:23. Naslednja tekma domačega prvenstva bo na sporedu že v sredo proti Ribnici, v soboto pa sledi že prva tekma lige prvakov. 

Celjani so tudi letošnjo sezono otvorili več kot uspešno. Po tem, ko so pred pričetkom prvenstva osvojili superpokal Slovenije proti ekipi Gorenja ter v prvem krogu na gostovanju v Ljubljani premagali ekipo Slovana, so bili uspešni tudi v drugem krogu državnega prvenstva.

Rezultat

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO – RK JERUZALEM ORMOŽ 35:23 (14:11)

Strelci

S srečanja z Ormožom. Na sliki Žiga Mlakar. (Vir: RK CPL, uradni FB profil)
S srečanja z Ormožom. Na sliki Žiga Mlakar. (Vir: RK CPL, uradni FB profil)

CELJE: Blagotinšek 1, Ivič 5, Babarskas 1, Razgor 6, Marguč 2, Poteko 3, Potočnik 1, Zarabec, Kodrin 2, Fižuleto 4, Dobelšek 1, Mlakar 3, Žvižej 5.

ORMOŽ: Kavčič 1, Horvat 1, Bogadi 1, Radujkovič 3, Čudič 8, Veselko 1, Grizolt, Kocbek 2, Kosi 1, Mesarič 2, Cirar 1, Kolmanič 2.

Pivovarji so skoraj skozi celotno srečanje vodili, vendar se je ekipa iz Ormoža dobro upirala. Prvi polčas je bil tako precej izenačen in celjski rokometaši so odšli na odmor s tremi zadetki prednosti (14:11). V drugem polčasu so pivovarji stopnjevali tempo, predvsem s hitrimi in uspešnimi napadi ter dobro obrambo. Že v prvih minutah drugega polčasa so povečali razliko, ki so jo nato le še povečevali. Srečanje so na koncu dobili z rezultatom 35:23.

Srečanje so v celjskem taboru zaradi poškodb s klopi zgolj spremljali Janc, Zarabec in Patrianova.

V 3. krogu državnega prvenstva bo na sporedu srečanje proti Ribnici. Tekma bo v sredo. V soboto pa pivovarje čaka že prva tekma v letošnji ligi prvakov. Gostovali bodo v Istanbulu. 

Ekipa CPL 2015/2016 (Vir: RK CPL, uradni FB profil)
Ekipa CPL 2015/2016 (Vir: RK CPL, uradni FB profil)

aV