Rokomet: s prepričljivo zmago v Slovenj Gradcu do polfinala Pokala Slovenije


Rokometaši Celja Pivovarne Laško so včeraj odigrali tekmo četrtfinala Pokala Slovenije. V Slovenj Gradcu so se pomerili s tamkajšnjim drugoligašem, ki v prvenstvu še ne pozna poraza. Celjski klub je vknjižil prepričljivo zmago, izkazal pa se je tudi s pomočjo koroški ekipi, ki po lanskem izpadu iz elitne lige začenja na povsem novih temeljih. Izročili so jim materialno pomoč v obliki žog in opreme za trening, ki bo koroškemu kolektivu pomagala, da se lažje postavi na noge in ponovno zgradi rokometni center, kot je nekdaj že bil.

Na tekmi so Celjani hitro povedli s tremi zadetki razlike (1:4), a so domači na krilih glasne podpore navijačev v 14. minuti uspeli izenačiti. Po minuti odmora celjskega stratega Vladana Matića so pivovarji postavili stvari na mesto in začeli višati prednost. Do polčasa je razlika narasla na 8 golov prednosti (11:19).

V drugem polčasu so se domači še enkrat uspeli približati na 4 gole zaostanka, a so izkušenejši celjski igralci, ki jih je Matić poslal na igrišče, znova naredili razliko. Z zmago z rezultatom 29:36 so si člani najtrofejnejšega slovenskega kluba zagotovili napredovanje v polfinale pokalnega tekmovanja. Najuspešnejši strelci tekme so bili Mlakar, Marguč in Mačkovšek z 8 goli. Za domače sta jih Voršič in Vrečar dosegla po 6.

V polfinale Pokala Slovenije so napredovali še državni prvaki iz Kopra, ki so na domačem parketu premagali Krško, Jeruzalem Ormož, ki je po podaljšku slavil v Ribnici, in Maribor Branik, ki se je tja uvrstil avtomatično saj so njihovi nasprotniki iz Škofje Loke izstopili iz vseh tekmovanj. Celjane letos čakata še dve tekmi. V soboto bodo v 1. NLB Leasing ligi gostovali v Izoli, ki na domačem parketu še ne pozna poraza, leto 2011 pa bodo v sredo zaključili z domačo tekmo proti RK Krško.

Slovenj Gradec : Celje Pivovarna Laško 29:36 (11:19)

CPL: Lesjak 6 obramb, Perič, Skok 9/2 obramb; Prieto 1, Mlakar 8, Marguč 8, Žuran, Razgor, Toskič 1, Ranevski 1, Poklar 3, Poteko 2, Metličič, Zelenovič, Mačkovšek 8, Žvižej 4/1; trener: Vladan Matič

Izključitve:   min
7-metrovke: 1/2

Poročanje rk-celje.si: V Slovenj Gradcu do zanesljive zmage

FOTO: Člani RK CPL so se zanesljivo uvrstili v polfinale Pokala Slovenije (foto: Egon Horvat, arhiv Celje.info)

M.K.