Rokomet: Zlatorog slavil veliko zmago nad evropskimi prvaki; članice remizirale s Ptujčankami


Pred tekmo 3. kola Velux EHF Lige prvakov so v celjskem taboru v nebo kovali svoje nasprotnike, aktualne evropske prvake, iz severa Nemčije, ki so v vseh pogledih veljali za favorite. Vseeno se je zgodilo tisto, kar šport dela privlačen, saj so rumeno-modri poskrbeli za prvovrstno senzacijo. Gostje so v prvem polčasu trikrat vodili za tri zadetke, a so jih domačini, ki jih je spremljal dobro napolnjen Zlatorog, vsakokrat ujeli. V nadaljevanju je bila rezultatska pobuda na domači strani, ki je vseskozi narekovala ritem in se na koncu veselila zmage.

RK Celje Pivovarna Laško : THW Kiel  31:28 (12:12); Marguč 7/3,  Skube 5, Toskić 5, Mlakar 4,  Ranevski 3, Zelenović 3, Lekai 2, Mačkovšek 1, Poteko 1.

Poročanje RK CPL

Fotogalerija

Vladan Matić, trener Celja Pivovarne Laško: »Seveda nisem pričakoval današnjega uspeha, a sem upal, saj to delajo pravi športniki. V garderobi sem dejal fantom, da imamo pravico da upamo na zmago, saj so tudi oni samo ljudje. Odigrali smo hrabro, pametno, z malo napakami. Vse čestitke moji ekipi, bili so izredni in upam, da sedaj še bolj verjamejo v svoje sposobnosti, hkrati pa želim, da z obema nogama ostanejo trdno na tleh. To je eden važen korak v razvijanju naše ekipe, a še naprej moramo ostati skromni ter se boriti tako kot smo se danes, to pa bo prineslo tudi rezultate.«

Alem Toskić: »Vsekakor je to danes ena velika senzacija, malo ljudi v dvorani, kjer je bilo izjemno vzdušje, je pričakovalo, da bomo mi premagali Kiel. A obljubili smo si, da se bomo danes borili ne glede na potek tekme. Morda kdo celo misli, da je ta rezultat kakšna prvoaprilska šala, a enostavno žoga je okrogla in dogovorili smo se, da jih napademo in poizkušamo premagati. Dali smo maksimum, ko je Kiel videl da je vrag odnesel šalo, pa jim nismo dovolili, da nas ujamejo. Mislim, da smo zasluženo zmagali in sedaj moramo verjeti v sebe in enake predstave prikazati tudi v domačem prvenstvu. Imamo kvaliteto in lahko igramo tudi z močnejšimi od nas.«

Vse izjave po tekmi

Sävehof – Veszprem(nedelja)

Constanta – Atletico Madrid 23:28

Lestvica skupine B: Veszprem 8, Kiel 6, Celje PL, Sävehof in Atletico Madrid po 4, Constanta po 2.

Povratno srečanje bo že v sredo, 21. novembra.

§ § §

Celjanke so povedle s 6 : 0 in skoraj celotno tekmo vodile, a so proti koncu popustile.

ŽRK Celje Celjske mesnine : ŽRK Mercator Tenzor 27:27; Nika Palir 8, Pia Hren 6, Maja Klakočer 5, Ines Amon 3, Nikita Privšek 3, Alja Vrček 2.

Ostali izidi:

Piran Marina Portorož : GEN-I Zagorje 17:27 (8:11)

Krka : Adria Transport Logatec 43:23 (21:13)

Celje Celjske mesnine : Mercator Tenzor Ptuj 27:27 (15:12)

Mlinotest Ajdovščina : Antrum Sežana 31:24 (20:12)

nedelja, 18. november: Veplas Velenje – Zelene doline Žalec

torek, 20. november: Naklo Peko Tržič – Krim Mercator

Lestvica

1. GEN-I Zagorje 9 tekem – 18 točk

2. Krim Mercator 7 – 12

3. Krka 7 – 12

4. Zelene doline Žalec 7 – 10

5. Veplas Velenje 7 – 9

6. Esercito Figh Futura Rim* 5 – 8

7. Piran 8 – 7

8. Mercator Tenzor Ptuj 9 – 7

9. Naklo Peko Tržič 6 – 4

10. Mlinotest Ajdovščina 8 – 4

11. Adria Transport Logatec 9 – 4

12. Celje Celjske mesnine 8 – 3

13. Antrum Sežana 8 – 0

* – italijanska reprezentanca tekmuje zunaj konkurence