Rokometašem Celja pripadel izredno pomemben večni derbi z Velenjčani (foto)


Celjski rokometaši so v 6. krogu državnega prvenstva gostili Gorenje iz Velenja. Izredno napet večni derbi je pripadel borbenim Celjanom, ki so bili v vodstvu skozi večji del srečanja.

Celje Pivovarna Laško : Gorenje Velenje 29:27 (15:15)

Cokan 7, Krečič 5, Janc 4, Mazej 4, Mlakar 4, Žabić 2, Kačičnik 2, Ivanković 1

Na začetku dvoboja je bilo čutiti napetost enih in drugih, kar se je izrazilo tudi tako, da se je med igralci celo malce zaiskrilo. Vse to je le dokazovalo za kako pomemben obračun je šlo, kljub temu, da se ekipi nahajata še v zgodnji fazi sezone.

Po 10. minutah igre sta bili moštvi po izredno izenačenem uvodu rezultatsko poravnani na 8:8. Sledili so trije zaporedni zadetki pivovarjev, ki so se prvič na tekmi uspeli nekoliko odlepiti zasedbi Velenja (11:8).

Varovanci Alema Toskića so dobro igro v obrambi kronali s hitrimi in uspešno zaključenimi protinapadi. Celjani so tako povedli za pet zadetkov (15:10), a sledil je krajši strelski post Celja, gostje pa so to izkoristili in zmanjšali zaostanek (16:14).

Pivovarji pred odhodom na odmor niso uspeli povišati svoje prednosti, rezultat pa je ob polčasu znašal 19:17. V 37. minuti je v taboru gostov rdeči karton zaradi udarca nad Žigo Mlakarjem prejel Enej Slatinek Jovičič.

Celjanom je nato preglavice pričel povzročati vratar Emir Taletović, toda na njihovo srečo na drugi strani tudi Velenjčani niso ravno blesteli v napadu. Tako gledalci v dvorani Zlatorog kar 6 minut niso videli zadetka, celjski strelski mrk pa je trajal celo več kot 12 minut.

Črne minute Celja je vendarle prekinil Tim Cokan, pivovarji pa so v zadnjih 7 minut igre vstopili z minimalno prednostjo (25:24).

Prav krilni rokometaš, ki je bil najbolj strelsko razpoložen pri celjski zasedbi, je nato 2 minuti pred koncem tekme s svojim zadetkom Celje znova vrnil na dva gola prednosti (29:27). V izdihljajih je nato z neverjetno obrambo svoje pridodal še Gal Gaberšek, Celjani pa so slavili z 29:27.

Zmaga na večnem derbiju bo tako odlična popotnica za sredin dvoboj Lige prvakov, ko v mesto ob Savinji prihaja slovita Barcelona. Poleg tega pa so se Celjani sedaj Velenjčanom in Trebanjcem približali na točko zaostanka.

Fotogalerija: David Valant

Lestvico zagotavlja Sofascore