Rokometaši brez možnosti v Belorusiji


rkcplCeljski rokometaši so sinoči začeli s serijo gostujočih tekem na mednarodnih prizoriščih, in sicer so v okviru lige SEHA gostovali v Belorusiji.

Prve četrt ure sta bili ekipi izenačeni, potem pa so gostitelji zaigrali odločneje in si do konca polčasa nabrali kar pol ducata zadetkov prednosti. Celjani so bolje začeli drugi polčas, a se na manj kot štiri zadetke zaostanka niso mogli približati. Sledile so slabše minute pivovarjev, kar so gostitelji izkoristili in razliko povečali na največ devet zadetkov.

S tem porazom so rokometaši Celja Pivovarne Laško vpisali četrto ničlo (po dveh porazih z Veszpremom in tistim z Vardarjem) in bodo točke iskali na naslednjih preizkušnjah, sedaj pa vso svojo pozornost namenili sobotnemu srečanju lige prvakov s Kielcami, kamor se bodo v petek podali kar iz Bresta.

Meškov Brest : RK Celje Pivovarna Laško 36:29 (18:12)

Športna dvorana Victoria, 900 gledalcev, sodnika: Gubica, Miloševič (oba CRO)

Meškov Brest: Pešić 3/1 obramb, Mijatović 8 obramb, 2 zadetka; Rutenka, Babichev 1, Kristopans 3, Yurynok, Nikulenkau 1, Stojković 2/1, Tioumentsev 5, Atman, Shumak 1, Vukić 5, Prodanović 3, Ostroushko2, Jamali 5, Shylovich 6/1; trener: Bebeshko Sergey

Izključitve: 6 min, 7-metrovke: 2/3

RK Celje Pivovarna Laško: Lesjak 7/1 obramb, Gajić; Malus 3, Babarskas 1, Janc 7, Razgor 4/2, Suholežnik, Marguč 1/1, Grošelj 2, Poteko 1, Zarabec 2, Kodrin, Mačkovšek, Mlakar 2, Žvižej 3, Bećiri 3; trener: Branko Tamše

Izključitve: 6 min, 7-metrovke: 3/4

polovicka_celje_klik