Rokometaši Celja izkoristili poraz Trebanjcev in se z njimi točkovno poravnali


Celjski rokometaši so v 17. krogu državnega prvenstva gostili Ribnico. Celjani so po velikem povratku uspeli vknjižiti zmago in izkoristiti poraz Trebanjcev v Slovenj Gradcu.

Celje Pivovarna Laško : Riko Ribnica 31:29 (13:15)

Celje: Mazej 6, Milićević 6, Mlakar 5, Janc 4, Marić 3, Cokan 3, Marguč 2, Perić 1, Žabić 1

Pivovarji so dobro odprli obračun z Ribničani in si po 11 minutah igre priigrali prednost petih golov (8:3). Sledil je odgovor gostov, ki so v zaključku prvega dela igre povsem deklasirali Celjane. Nerešljivo uganko je celjski obrambi predstavljal Brin Cimerman, ki je v prvem polčasu dosegel šest zadetkov.

Ribnica je tako na račun razigranega Cimermana in kar 13 minut dolgega strelskega posta celjske zasedbe povedla s 13:18. Pivovarji so se nato po minuti odmora, ki jo je vzel Alem Toskić, vendarle zbrali in spreobrnili rezultat v svojo korist.

Gal Gaberšek (Foto: David Valant)

Razbranil se je Gal Gaberšek, ključen posameznik ob preobratu celjskih rokometašev, ki so na koncu slavili z 31:29. Celjani so se s svojo 14. zmago točkovno poravnali na vrhu tabele s trebanjskim Trimom, ki je klonil v Slovenj Gradcu.

Celjsko zasedbo v sredo v okviru Lige prvakov čaka še zadnje evropsko gostovanje letošnje sezone pri Portu, v nedeljo pa nato še tekma s Koprom.

Standings provided by Sofascore