Rokometaši Celja kljub dobri predstavi ostali praznih rok proti francoskim podprvakom


Rokometaši Celja so v 4. krogu evropske Lige prvakov gostili Montpellier. Celjani so na izredno izenačenem dvoboju prikazali srčno in borbeno igro, a kljub temu ostali praznih rok proti francoskim podprvakom.

Celje Pivovarna Laško : Montpellier 29:31 (17:17)

Celje: Cokan 9, Janc 6, Žabić 4, Krečič in Mlakar 3, Ivanković 2, Ćirović in Antonijević 1

Pivovarji so v 5. minuti z golom Mitje Janca prišli do svojega prvega vodstva (3:2), ki pa so ga kmalu zapravili. V francoskem taboru je bil daleč najbolj nevaren Hugo Monte dos Santos, ki je Montpellier popeljal do vodstva z dvema zadetkoma (4:6).

Celjski vratar Rok Zaponšek je na tekmi proti Montpellierju zbral 16 obramb. (Foto: David Valant)

Celjani so nato, predvsem po zaslugi nekaterih izvrstnih obramb Roka Zaponška, uspeli držati stik s favoriziranimi Francozi. V 24. minuti so varovanci Alema Toskića na račun treh zaporednih zadetkov Grege Krečiča celo znova povedli (13:12).

Celjski rokometaši so si nato priigrali vodstvo s tremi zadetki (17:14), toda gostje so pred odhodom na odmor uspeli izničiti celjsko prednost (17:17). Na začetku drugega polčasa je pivovarjem preglavice povzročal gostujoči vratar Charles Bolzinger, prav tako pa je Francoze še naprej v obup spravljal sijajni Zaponšek.

Po 40. minutah igre sta bili ekipi še naprej rezultatsko izenačeni (21:21), a sledilo je nekaj kriznih minut Celja, gostje pa so se odlepili na tri gole prednosti (23:26). Celjski strateg Toskić je reagiral z minuto odmora, ki je Celjanom več kot dobro dela, saj so po hitrem postopku znova poravnali izid (27:27).

Sledil je dramatičen zaključek obračuna, v katerem so do izraza vendarle prišle izkušnje gostujoče zasedbe, ki je na koncu slavila z 29:31. V celjskem taboru je bil strelsko najbolj razpoložen Tim Cokan, ki je iz 11 poskusov dosegel kar 9 zadetkov. Prav toliko jih je na drugi strani dosegel Brazilec Monte dos Santos.

Celjane, ki ostajajo brez točke v elitnem evropskem tekmovanju, v državnem prvenstvu čaka večni derbi. V dvorano Zlatorog namreč v soboto prihajajo Velenjčani. Za tem v sredo v knežjem mestu gostuje še slovita Barcelona.

Lestvico zagotavlja Sofascore