Rokometaši Celja pred dvobojem z Barcelono do zmage na zahtevnem gostovanju


Rokometaši Celja so v 15. krogu državnega prvenstva moči merili na zahtevnem gostovanju v Ormožu. Celjani so prišli do nove zmage in tako obdržali prednost pred zasledovalci.

Jeruzalem Ormož : Celje Pivovarna Laško 29:34 (13:18)

Strelci Celja: Cokan 11, Janc 7, Žabić 6, Ivanković 5, Martinović in Mazej 2, Suholežnik 1

Pivovarji so dobro odprli dvoboj in povedli z 1:3. Po 15. minutah igre so se odlepili na vodstvo s 5 zadetki (5:10), ki so ga, kljub počitku nekaterih nosilcev igre, uspešno zadržali do konca prvega polčasa.

Ekipi sta namreč na odmor odšli z rezultatom 13:18, zelo razigran pa je bil Tim Cokan, ki je srečanje zaključil kot najboljši strelec, in sicer z 11 zadetki. Po 12 minutah drugega dela tekme so Celjani ušli že na 7 golov prednosti (18:25). Rokometaši Ormoža so se sicer približali na 4 zadetke zaostanka, toda kaj več kot to jim ni uspelo.

Pivovarji so kljub napornem ritmu in po četrtkovi zmagi v francoskem Nantesu zabeležili še zmago v Ormožu. Trener Alem Toskić pa je lahko še dodatno zadovoljen, saj je ob zmagi ponudil počitek nekaterim pomembnim členom, kot so kapetan Aleks Vlah, Gal Marguč in Tilen Strmljan.

Alem Toskić, trener Celja po tekmi: “V Ormožu smo prišli do tistega, kar smo si želeli. V tem trenutku sta bili najpomembnejši novi dve točki. Gostovanje v Nantesu nas je resnično zelo izčrpalo in ekipa je bila pred gostovanjem v Ormožu utrujena. Posledično smo nekatere igralce odpočili in jim tokrat nismo namenili minutaže. Uspelo nam je in zdaj se začenjamo pripravljati na sredino tekmo z Barcelono.

Celjani tako še naprej zasedajo vrh državnega prvenstva, jih pa že v sredo čaka nov dvoboj, ko bodo v okviru Lige prvakov v Zlatorogu gostili slovito Barcelono.


Standings provided by Sofascore

 

Simon Valant, foto: RK Celje Pivovarna Laško/Facebook