Rokometaši Celja presenetili aktualne francoske podprvake (video)


Celjski rokometaši so v 11. krogu Lige prvakov gostovali v Franciji pri Nantesu. Po izredno izenačenem dvoboju in infarktni končnici so Celjani vendarle uspeli priti do presenetljive zmage.

Nantes : Celje Pivovarna Laško 31:32 (15:17)

Strelci Celja: Vlah 7, Marguč in Martinović 5, Strmljan 4, Janc 3, Mazej, Žabić in Suholežnik 2, Ivanković in Mlakar 1

Nantes je nekoliko bolje odprl dvoboj, zato so Celjani morali večji del prvega polčasa loviti zaostanek. Preglavice sta jim povzročala predvsem Kauldi Odriozola in Aymeric Minne. Po 10 minutah igre so domačini vodili s 6:3.

Pivovarji so v 22. minuti uspeli izenačiti na 12:12, 2 minuti kasneje pa so tudi prvič na tekmi povedli, ko je do zadetka prišel Aleks Vlah (14:15). Rokometaši Celja so pred odmorom uspeli še malce povišati prednost. Ekipi sta namreč na odmor odšli z izidom 15:17.

Gal Gaberšek je v prvem polčasu zbral 9 obramb od skupno 15 in bil eden glavnih ”krivcev” za celjsko vodstvo ter naposled še zmago. Obranil je tudi kar 4 sedemmetrovke. Francozi so sicer na začetku drugega dela napravili razliko na račun celjskih napak v fazi napada (22:21).

A vendarle so se varovanci Alema Toskića uspeli zbrati in znova zaigrati bolje. V 45. minuti so Celjani ponovno povedli za 2 zadetka (25:27). Ekipi pa sta v zadnjih 10 minut obračuna vstopili poravnani (29:29), sledil je dramatičen zaključek.

2 minuti pred iztekom ure sta bili moštvi še vedno izenačeni (31:31). 15. obramba Gabrška je poskrbela, da je zadnji napad pripadel Celjanom. V izdihljajih tekme je uspešno iz razdalje zaključil kapetan Vlah in pivovarje popeljal do tretje zmage v aktualni sezoni elitnega evropskega tekmovanja. Zadetek za zmago si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku.

Celje je favorizirani Nantes premagalo z rezultatom 31:32, nova zmaga pa je tako močno povečala celjsko upanje o napredovanju iz skupinskega dela. V nedeljo jih sicer čaka še tekma državnega prvenstva proti Ormožu, že v sredo pa bodo v Zlatorogu gostili slovito Barcelono.

“To je naša zaslužena zmaga. Skozi celotno srečanje smo držali korak z ekipo Nantesa, večino drugega polčasa tudi vodili in na koncu z malce sreče, ki smo si jo nedvomno zaslužili, zasluženo osvojili dve točki,” so bili prvi vtisi po tekmi vratarja Gala Gaberška.


Standings provided by Sofascore

Simon Valant, foto: RK Celje Pivovarna Laško/Facebook