Rokometaši Celja remizirali s Krko, košarkarji Laškega poraženi


V obeh klubih, ki nosita sponzorsko ime največje slovenske pivovarne, se minulega konca tedna ne bodo najraje spominjali. Člani RK Celje Pivovarna Laško so v Novem mestu remizirali z RK Krka, člani KK Zlatorog Laško pa so doživeli še 22. poraz v ligi ABA.

Presenečenje v Novem mestu
V zadnjem krogu rednega dela državnega prvenstva so Celjani gostovali pri Krki, ki v zadnjem času igra vse bolje. Novomeščani so dobro formo potrdili tudi proti aktualnim pokalnim prvakom. V prvem polčasu so bili nekoliko boljši Celjani in si do polčasa priigrali 3 zadetke prednosti (11:14).

Tudi v začetku drugega dela so ritem narekovali pivovarji in povedli tudi za 4 gole. A domači se niso predali in v 51. minuti z zadetkom Cvikla izenačili (22:22). V “kriznih” minutah Celjanov so Dolenjci povedli za dva zadetka, a sta Borut Mačkovšek in Žiga Mlakar izid izenačila. Pri izidu 26:26 so imeli varovanci Vladana Matića zadnji napad na tekmi, a niso uspeli sestaviti akcije, ki bi resneje ogrozila novomeška vrata.

RK Celje Pivovarna Laško je redni del državnega prvenstva s 33 točkami končal na 2. mestu. Gorenje je z zmago proti Ormožu na prvem mestu povišalo prednost na 6 točk. Končnica za prvaka se začenja že v sredo, ko se bodo Celjani pomerili s trebanjskim Trimom. V soboto pa v dvorano Zlatorog prihaja Benfica. Prva tekma četrtfinala Pokala EHF se bo začela ob 18. uri.

Krka : Celje Pivovarna Laško 26:26 (11:14)

CPL: Lesjak, Perič, Skok; Mlakar 1, Marguč 1, Žuran 1, Razgor 2, Toskič 1, Ranevski 3, Poklar 3, Metličič 3, Zelenovič 5, Žabič, Mačkovšek 6, Žvižej; trener: Vladan Matič

Izključitve:  6 min
7-metrovke: /

Poročanje rk-celje: S Krko le do točke

Prihaja Mate Lekai
Dodajmo še, da so se Celjani za naslednjo sezono okrepili z madžarskim organizatorjem igre Mateiem Lekaiem. 23-letnik je član Pick Szegeda, pred tem pa je igral za matični klub Pler. Več o podpisu pogodbe z Lekaiem, ki velja za enega najbolj nadarjenih organizatorjev igre v Evropi, preberite na spletni strani RK Celje Pivovarna Laško.

Zmaga Radničkega ni bila resneje ogrožena
Košarkarji laškega Zlatoroga, ki so med tednom izgubili proti Hemofarmu, na domači tekmi proti KK Radnički niso uspeli resneje ogroziti zmage gostujočega moštva. V prvi četrtini so Laščani zmogli le 9 točk, gostje pa so jih dosegli 15. Do polčasa je Radnički povišal razliko na 18 točk (19:37). Tudi tretjo četrtino so dobili gostje in si praktično že zagotovili zmago (38:59). V zadnji četrtini so varovanci Ivana Sunare nekoliko popravili vtis in poraz ublažili. Končni rezultat je bil 65:79.

Dva kroga pred koncem so Laščani tudi teoretično brez možnosti, da bi sezono v ligi ABA končali višje kot na zadnjem mestu. Udeležbo na zaključnem turnirju so si že zagotovili Maccabi, Cedevita, Partizan in Budućnost. S črnogorskimi prvaki se bodo Laščani v dvorani Tri lilije pomerili v torek. Sezono v regionalni ligi pa bodo zaključili s sobotno tekmo proti Krki.

Zlatorog Laško : Radnički 65:79 (9:15, 10:22, 19:22, 27:20)

Zlatorog: Škifič 6, L. Lapornik 5, Nikolič Smrdelj 3, Omić 7, M. Lapornik 4, Ž. Dimec 4, Atanackovič 10, Strnad 19. Trener: Ivan Sunara

Statistika

FOTO: Gašper Marguč je v Novem mestu dosegel le en gol

M.K.