Rokometaši Celja sezono odprli z lovoriko


Celjski rokometaši so novo sezoni odprli z obračunom v okviru superpokala proti Ormožu. Srečanje v dvorani na Hardeku so Celjani po nekoliko medlem prvem polčasu na koncu gladko dobili in se veselili prve lovorike v letošnji sezoni.

Jeruzalem Ormož : Celje Pivovarna Laško 22:31 (15:15)

Celje: Janc 7, Ivanković 4, Krečič in Mazej 3, Mlakar, Muhović, Perić in Cokan 2, Kačičnik, Žabić, Gregorič, Milićević, Antonijević in Ćirović 1

Celjanom, ki so v minulem superpokalu klonili proti Velenjčanom, je pripadel uvod tekme, v katerem so povedli z 2:5. Pivovarji so nadaljevali z dobro predstavo, v 15. minuti pa so prišli do svoje najvišje prednosti prvega dela igre (6:10). Sledil je odgovor rokometašev Ormoža, ki so 8 minut pred koncem prvega polčasa izid poravnali (12:12).

Varovancem Alema Toskića do odmora ni uspelo napraviti nove prednosti, tako, da sta moštvi prvi polčas zaključili z rezultatom 15:15. Domačini so na začetku drugega dela igre prišli do svojega prvega vodstva, ki pa so ga s kar 11 minut dolgim strelskim postom zapravili. Celjani so izkoristili težave pri napadih Ormožanov in si spet priigrali štiri zadetke prednosti (20:24).

V zaključku obračuna so rokometaši iz knežjega mesta še dodatno stopili na plin in na koncu brez večjih težav slavili z 22:31. Najbolj strelsko razpoložen je bil Mitja Janc, ki je sedemkrat zatresel mrežo domače ekipe, novinec v celjskih vratih, Rok Zaponšek, pa je zbral prav toliko obramb. V taboru Celja so se prav vsi rokometaši vpisali med strelce, za najboljšega posameznika tekme pa je bil izbran Ante Ivanković. Pivovarji so tako dejstvo, da so najbolj uspešna ekipa v slovenskem superpokalu, le še dodatno podkrepili in se še osmič veselili tovrstnega naslova.

Čez teden dni sledi otvoritev državnega prvenstva s pravim spektaklom, saj bodo Celjani v prvem krogu gostili Trebanjce. Nato pa Celjane že čaka prva evropska preizkušnja letošnje sezone, ko se bodo odpravili na Dansko.