Rokometaši Celja suvereni na derbiju z Velenjčani (foto)


Celjani so v 16. krogu državnega prvenstva gostili Velenjčane, ki so njihov neposredni tekmec v boju za prvaka. Derbi so rokometaši Celja odigrali izvrstno, predvsem v obrambi, neverjeten pa je bil tudi celjski vratar, kar je zadostovalo za dokaj zanesljivo zmago.

Celje Pivovarna Laško : Gorenje Velenje 28:22 (13:11)

Strelci Celja: Ivanković 7, Mazej 6, Marguč in Suholežnik 4, Mlakar in Strmljan 2, Vlah, Žabić in Martinović 1

Pri Celju je manjkal vratar Gal Gaberšek, ki ima težave s poškodbo očesa, nadomestil pa ga je Yassine Belkaied. Moštvi sta tekmo odprli precej enakovredno in izenačeno. V 23. minuti, ko je vendarle na teren stopil tudi najboljši posameznik pivovarjev v letošnji sezoni Aleks Vlah, so se Celjani prvič uspeli malce odlepiti nasprotniku in povesti za tri zadetke (11:8).

Rokometaši so na odmor odšli z rezultatom 13:11, drugi del tekme pa so nekoliko bolje odprli Velenjčani in izid poravnali. Napetost je vse bolj naraščala, kar je bilo čutiti tudi na igrišču. Trda tekma, kot se za derbi spodobi, se je nato pričela odvijati v celjsko smer. V napadu se je razigral Ante Ivanković, na golu pa povsem razbranil tunizijski reprezentant Belkaied.

To je 10 minut pred koncem privedlo do vodstva s petimi zadetki (23:18). Tunizijec, ki se je na koncu ustavil šele pri 17 obrambah, je kar nekajkrat res izjemno preprečil zadetek gostov, s tem pa si vsekakor tudi prislužil naziv najboljšega posameznega večnega derbija. V zaključku so tako Celjani povsem strli odpor Velenja in vknjižili pomembno zmago z 28:22.

S tem so varovanci Alema Toskića ohranili vodilen položaj na lestvici, že v sredo pa jih v Zlatorogu čaka še zadnji obračun Lige prvakov proti danskemu Aalborgu. Kar se tiče državnega prvensta, bodo v soboto gostovali v Kopru.

Žiga Mlakar, rokometaš Celja po tekmi: “Čestitke fantom za borbo. Bili smo pravi od prve do zadnje minute. Nismo dovolili, da bi padli v igri. Z dobro rotacijo ter večjo željo in borbo smo srečanje pripeljali do zaslužene zmage. To sta pomembni dve točki, ki nas vodita do cilja, katerega smo si zastavili pred začetkom sezone.”

Simon Valant, foto: David Valant