Rokometaši Celja v Ormožu do naslova pokalnih prvakov


Celjski rokometaši so se v finalu rokometnega pokalnega tekmovanja v dvorani Hardek udarili z domačo ekipo iz Ormoža. Celjani so bili v vodstvu skoraj celoten obračun, na koncu pa so zasluženo prišli do 22. naslova državnih pokalnih prvakov.

Jeruzalem Ormož : Celje Pivovarna Laško 24:35 (14:19)

Strelci Celja: Vlah 7, Strmljan, Mazej in Cokan 5, Žabić 4, Mlakar 3, Suholežnik in Marguč 2, Ivanković in Martinović 1

Celjani so po 10 minutah igre, na račun številnih obramb vratarja Nebojše Bojića in čvrste obrambe, ušli na pet golov prednosti (2:7). Svojo prednost so uspešno ohranili do odmora, na katerega sta moštvi odšli z rezultatom 14:19.

V drugem delu srečanja so pivovarji po 16 minutah igre dosegli dvomestno prednost in tako že predčasno odgovorili na odgovor o zmagovalcu obračuna (20:30). Končni izid je znašal 24:35, v celjskih vrstah je bil najbolj razpoložen kapetan Aleks Vlah, pri Prlekih pa prav Nik Ćirović, ki bo v prihodnji sezoni nosil dres Celja.

Rokometaši iz knežjega mesta so tako prišli do svojega 22. naslova pokalnih prvakov Slovenije, ki so ga nazadnje osvojili v sezoni 2017/18. Na poti do novega uspeha so odpravili Loko, Ljubljano, velenjski Gorenje, Koper in Ormož.