Rokometaši Celja z navijači proslavili dvojno krono (foto)


Rokometaši Celja so na zadnji domači tekmi aktualne sezone državnega prvenstva gostili Krško. Pivovarji so po novi zmagi s svojimi navijači proslavili dvojno krono.

Celje Pivovarna Laško : Krško 37:28 (17:18)

Strelci Celja: Cokan 13, Ivanković 5, Janc 4, Antonijević, Vlah in Mazej 3, Mlakar 2, Žabić, Marguč, Martinović, Strmljan in Knez 1

Celjani so bili v prvem delu tekme nekoliko zadržani, nato pa so v drugem polčasu prestavili v višjo prestavo in minimalni zaostanek ob odmoru spreobrnili v zanesljivo vodstvo. Tako so brez večjih težav prišli še do svoje 24. zmage v aktualnem prvenstvu.

Po tekmi je bilo precej čustveno, poslovili so se namreč rokometaši, ki v naslednji sezoni ne bodo nosili celjskega dresa. To so Nebojša Bojić, Tilen Strmljan, Matic Suholežnik, Aleks Vlah in Gal Marguč, vsi pa so prejeli plakete.

Celjski navijači so po tekmi poskrbeli za posladek s tortami, ki so bile namenjene pokalnim in državnim prvakom letošnjega leta, na dvig pokala pa bodo morali počakati do sobote, ko na zadnji tekmi gostujejo pri Slovenj Gradcu.

Fotogalerija: David Valant