Rokometaši Celja z zmago odprli “ulični” turnir ter dobili potrditev o enovitem terminu igranja Lige prvakov


Rokometaši Celja Pivovarne Laško te dni nastopajo na posebnem mednarodnem turnirju v Makedoniji, ki se igra na prostem.

Celjani, za katere so nekateri igralci zaigrali prvič, so na prvi tekmi premagali Rabotnik z 23:22.

Poleg zmage so Celjani dobili tudi novico, da bodo letošnjo sezono ligo prvakov igrali po enovitem terminu. Vse domače tekme bodo v nedeljo ob 17. uri.

V prvi tekmi turnirja so se celjski vitezi pomerili z Eurofarm Rabotnikom, sicer v prejšnji sezoni tretjo makedonsko ekipo in jo na koncu tesno premagali. Prvi polčas je zaznamoval slab začetek slovenske ekipe. V nadaljevanju so se Celjani pobrali in hitro izenačili ter povedli, za kar je imela največ zaslug dobra obramba, ki je Makedoncem povzročala veliko težav.

V prvem polčasu so tako Celjani prejeli zgolj sedem golov in na odmor odšli s prednostjo šestih golov. Toda v drugem delu so se Celjani preveč sprostili in odigrali zelo slab polčas. Preveč je bilo napak v napadu, izgubljenih žog, to pa so domačini kaznovali. Sicer zmage Celja niso ogrozili, največ kar jim je uspelo, je bilo znižanje na -1, a celjski ekipi poslali dovolj jasno opozorilo, da se po vodstvu ne sme tako sprostiti, kot je bilo to tokrat.

Tekme se bodo igrale ob nedeljah ob 17. uri

Točno en mesec pa je do prve domače tekme, zelo pomembnega obračuna prvega kroga Velux EHF lige prvakov, ko bo v Zlatorogu gostoval danski Skjern. Tako kot vse ostale domače tekme v letu 2018, bo ta na sporedu v nedeljo, 16. septembra ob 17. uri. Termine vseh tekem Celjanov v ligi prvakov najdete tukaj (klik)

Celjane sicer danes v Strugi čaka obračun s francoskim Toulousom, po dnevu premora pa nato še s turškim Bešiktašem, v nedeljo pa so na sporedu tekme za razvrstitev.

SKUPINA A: RK Celje Pivovarna Laško, Bešiktaš (TUR), Toulouse (FRA), Eurofarm Rabotnik (MKD);

SKUPINA B: Železničar Niš (SRB), Constanta (ROU), Alingsas (SWE), Struga (MKD).

16.08.2018: 21.00 RK Celje Pivovarna Laško – Toulouse
18.08.2018: 19.15 RK Celje Pivovarna Laško – Bešiktaš

19.08.2018:

10.00 Dvoboj za sedmo mesto
17.30 Dvoboj za peto mesto
19.15 Dvoboj za tretje mesto
21.00 FINALE