Rokometaši končno našli drugega vratarja


Vrste celjskih rokometašev je tik pred začetkom priprav na novo sezono okrepil vratar. Gre za nadomestilo, potem ko k pivovarjem iz Maribora ni prestopil Urh Kastelic, ki je sedaj član Zagreba.

Uprava domačega evroligaša je sedaj angažirala 26-letnega Aljaža Panjtarja, ki je bil doslej član ekipe iz Škofje Loke, kjer je tudi začel svojo kariero. V minuli sezoni je bil eden najboljših vratarjev slovenske lige, s Celjani pa se je dogovoril za dveletno sodelovanje z možnostjo podaljšanja. Ob Panjtarju bo celjska vrata še naprej branil Urban Lesjak, svojo priložnost pa čaka tudi mladi Gašper Dobaj.

Branko Tamše, trener RKCPL: »V primeru Aljaža gre za slovenskega igralca, ki je po mojem mnenju in po mnenju številnih strokovnjakov, bil v pretekli sezoni slovenskega prvenstva najboljši, ali pa vsaj eden najboljših vratarjev. Imel je odličen odstotek ubranjenih strelov, bil pa je tudi eden najbolj zaslužnih, da se je Loka borila v ligi za prvaka. Za vratarja je relativno mlad, je igralce, ki ima veliko željo nastopati za naš klub in mislim, da je prav, da takšnim igralcem ponudimo priložnost.

Ničkolikokrat se je namreč že izkazalo, da je prav ta priložnost igrati za Celje in želja prisotna ob tem, tista, ki igralcem pomaga ter da v večini upravičijo zaupanje in verjamem, da bo tako tudi v tem primeru. Vem, da je pripravljen narediti vse, da mu uspe ter da skupaj z Lesjakom ter Dobajem pripomore k rezultatom, oziroma uspehom Celja Pivovarne Laško. Mislim, da nam je uspelo sestaviti trio slovenskih vratarjev, ki bodo znali zelo dobro zaustavljati strele nasprotnikov.«

flos-polsi-2017