Rokometaši na prvi letošnji domači prvenstveni tekmi do zmage v drugem polčasu


Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na uvodni domači tekmi v novi sezoni gostili Ormož in po izenačenem prvem polčasu, v drugem uprizorili zanesljivo zmago s 34:27. V sredo bo Zlatorog gostil še prvo domačo tekmo letošnje sezone lige prvakov, ko v Celje prihaja nemški velikan Kiel.

Srečanje so bolje odprli Celjani in hitro povedli z 2:0. Gostje so nato vzpostavili ravnotežje in na krilih Nika Ćirovića, ki za Ormožane nastopa kot posojen igralec Celja, prvih deset minut sklenili z minimalnim vodstvom 5:4. Ormožani so nato povedli za dva, Celjani pa so kljub igralcu manj v 19. minuti uspeli izenačiti na 7:7. Nekaj minut kasneje so gostje znova ušli na dva gola razlike, na kar so Celjani odgovorili z enako mero. Ekipi sta izenačeni odšli tudi na odmor, bilo je 14:14.

Uvodne minute drugega polčasa so še bile izenačene, od 37. minute naprej pa so Celjani počasi začeli višati prednost. Najprej je hiter protinapad zaključil Marguč. V naslednjem napadu gostov se je z obrambo izkazal Gaberšek, čemur je sledil drugi zaporedni zadetek Marguča, ki je povišal na 20:18. V 40. minuti je svoj četrti zadetek na tekmi dosegel celjski kapetan Vlah, in povišal na na +3. Celjani so nato iz minute v minuto povečevali svojo prednost in v petdeseti minuti srečanja vodili že s šestimi zadetki razlike. Do konca srečanja se razmerje moči na parketu ni spremenilo, rokometaši Celja Pivovarne Laško pa so prišli do zaslužene zmage 37:27.

RK Celje Pivovarna Laško – RK Jeruzalem Ormož 34:27 (14:14)

RK Celje Pivovarna Laško: Bojić, Belkaied 3 obr., Gaberšek 6/1 obr.; Strmljan 1, Knez 1, Mazej 4, Cokan 3, Marguč 8/3, Ivanković 2, Janc 1, Muhović, Žabić, Mlakar 5, Vlah 6/2, Martinović 3, Suholežnik.

Izključitve: 12 minut

7m: 5/6

posnetek tekme: