Rokometaši prejeli blagoslov za pristop k atraktivnemu tekmovanju


znak sehaNa skupščini Rokometne zveze Slovenije, ki je bila izpeljana debel mesec kasneje od sprva predvidenega datuma, so delegati prižgali zeleno luč, da rokometna kluba iz Celja in Velenja naslednjo sezono nastopita v ligi SEHA.

Liga je bila ustanovljena leta 2010 s strani nacionalnih zvez Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije in Slovaške. V minuli sezoni so v njej sodelovali predstavniki sedmih držav, in sicer poleg ustanovnih, a brez Črne gore, še predstavnika Belorusije in Madžarske. Ne koncu so bili drugič zapored najboljši igralci madžarskega Veszprema, kjer igra tudi Gašper Marguč.

Novo tekmovanje po prepričanju mnogih prinaša več kakovostnih obračunov, dvobojev, ki so magnet za širše množice, prostor, kjer se bodo med najboljšimi klubi s prostora nekdanje skupne republike in širše, kalili perspektivni slovenski igralci, si nabirali prepotrebne evropske izkušnje. Da gre za izjemno tekmovanje priča dejstvo, da so se kar štirje klubi iz omenjene lige uvrstili v osmino finala, trije v četrtfinale, prvak Veszprem pa je igral tudi veliki finale tega tekmovanja, ki ima tudi lastno televizijo.

Tako RK Celje Pivovarna Laško kot velenjsko Gorenje pa bosta izpustila redni del prvenstva, kar bo po mnenju nekaterih osiromašilo državno prvenstvo.

polovicka_celje_klik