Rokometaši kot Celje Pivovarna Laško še dobra tri leta


Celjski rokometaši bodo še naprej nastopali z imenom RK Celje Pivovarna Laško. S podjetjem Pivovarna Laško Union so podpisali oz. podaljšali pogodbo o generalnem pokroviteljstvu do poletja 2021. 

Pivovarna Laško je generalno sponzorstvo prevzela leta 1990, zaradi znanih privatizacijskih dogodkov pa je bilo podjetje prodano v tuje roke in združeno z ljubljansko pivovarno.

Dušan Zorko, predsednik uprave Pivovarne Laško Union: »Nadaljujemo sodelovanje, ki so ga odlično zastavili že naši predhodniki, ki so zaslužni, da je sodelovanje tako zgodovinsko dolgo. Posebna zahvala g. Tonetu Turnšku, ki je pred leti postavil temelje za to kar se danes dogaja in upam, da smo izpolnili del tega kar si je pred leti zamišljal.

Vložek v klub, je vložek v lokalno okolje in v znamko, ki je dokazala in pokazala kako je potrebno delati v današnjih časih. Zahvaliti se moram tudi vsem svojim sodelavcem, saj smo s spremembo lastništva morali spremeniti tudi filozofijo kaj s športom delati.

Ne smemo pozabiti, da Pivovarna Laško Union ni zgolj sponzor rokometnega kluba, temveč je verjetno največji sponzor slovenskega športa, ogromno drugih športov in kulture je namreč še zraven. Tu smo dosegli največje učinke, uskladiti cilje podjetja in športa ter poiskati sinergije s pravimi pa ni lahko delo. To smo naredili in tu bi se zahvalil klubu, ki je dokazal da so pravi naslov za sodelovanje, s trenerjem, ki se je našel v enakih vrednotah kot jih imamo mi in klub ter so dokazali, da se bo rokomet v Celju na vrhunskem nivoju igral še dolgo. A nadaljevati je treba s filozofijo, ki jo klub ima zadnja leta, saj je to prava pot.«

Višina sponzorske pogodbe ni znana, neuradne informacije pa navajajo številko 800 tisoč evrov na sezono.