Rokometašice Celja v drugem polčasu prepustile zmago Ajdovščini


Celjske rokometašice so v 4. krogu končnice državnega prvenstva, kjer so si že zagotovile končno tretje mesto, gostile Ajdovščino. Po odličnem prvem polčasu so v drugem delu malce popustile in morale priznati premoč Ajdovkam.

Z’dežele : Mlinotest Ajdovščina 29:35 (17:15)

Strelke Celja: Bon Brzin 7, Regner in Pišek 5, Zulić in Strnad Zelen 4, Bukovec 2, Čerenjak in Artelj 1

Celjanke so nekoliko bolje odprle obračun in v 5. minuti z zadetkom mlade Azre Zulić povedle s 4:2. V napadu sta se razigrali tudi Iza Bon Brzin in Anika Strnad Zelen, celjska ekipa pa je ušla na štiri gole prednosti (13:9).

Varovanke Miše Marinček so tako na odmor odšle kot vodilna ekipa, izid pa je znašal 17:15. Gostujoča vratarka je nato povsem zaklenila svoja vrata, ko Celjanke kar 7 minut niso uspele zatresti mrežo. V uvodnih minutah drugega dela se je tekma tako povsem zlomila, Ajdovke pa so dosegle sedem zaporednih zadetkov (17:22).

Zaostanek celjskih rokometašic je le še naraščal, gostujoča zasedba pa je v zadnjih 10 minut obračuna vstopila z devetimi goli prednosti (21:30). V zaključku tekme so Celjanke uspele nekoliko ublažiti poraz, končni rezultat pa je znašal 29:35.

Ekipo iz knežjega mesta do konca sezone čakata še dve tekmi. V četrtek bodo gostile Krko, za konec pa bodo gostovale še v Ljubljani pri Krimovkah, ki so si že zagotovile naslov državnih prvakinj.