Rokometašice začele misijo “Evropa”


Celjske rokometašice danes začenjajo s treningi za novo sezono v kateri bodo sodelovanja tudi v mednarodnem tekmovanju pod okriljem EHF. Za telesno pripravljenost v obdobju pred prvim zborom so dekleta skrbela posamezno po programu kondicijskega trenerja Dejana Anderluha. 

Mesninarke bodo trenirale štiri dni na teden, od tega trikrat po dva treninga dnevno. Kot glavni trener jih bo vodil Sebastjan Oblak, njegovo pomočnik Robert Šafarič, pa ga bo do izteka suspenza nadomeščal na uradnih tekmah. Trener vratarka ostaja Milovan Tomić.

Po uvodnem delu priprav bodo Celjanke odšle za pet dni v tradicionalno bazo v Podčetrtek, kjer na sporedu tudi nekaj pripravljalnih tekem.

Kadrovska sestava za novo sezono še ni povsem zaključna. ŽRK Z’dežele je zapustila Klara Hrovatič, ki bo nadaljevala v Žalcu. Urška Robič in Maja Helbel zaradi študijskih obveznosti odhajata na obalo oz. v prestolnico. Prva bo tako igrala kot posojena igralka pri Kopru, druga pa pri Ljubljani. Svojo športno pot je sklenila Pia Florijančič, klub pa se je za sodelovanje zahvalil tudi Tajani Šauperl Ilić. Trenutno še ni znan status mlade Sare Ivanovič. Vsa preostala dekleta so zvestobo klubu že ob koncu lanske sezone podaljšala tudi za sezono 2018/19.

Glede prihodov je klub v resnih pogovorih z dvema igralkama, katerih usoda bo jasna v prvih dneh začetka priprav.

Pri “deželanih” zatrjujejo, da bo njihovo glavno vodilo še naprej vzgoja in razvoj lastnih igralk, tako da bodo članski ekipi v novi sezoni priključili tudi nekaj deklet iz lastnega mladinskega pogona. Svojim vzornicam se bodo tako pridružile: Ivana Nikolić, Maruša Krajnc, Tijana Delić, Glorija Štante, Jasna Hadžić, Neja Žejn, Tamara Teršek in Eva Gračner.

Evropsko priložnost bodo tako več ali manj dobila dekleta, ki so si jo tudi prigarala. Žreb na sedežu evropske rokometne zveze na Dunaju je Celjankam v 3. krogu pokala EHF Challenge za nasprotnika namenil švedskega predstavnika Boden Handboll IF. Zaradi ogromne razdalje med obema ekipama obstaja zamisel in obojestranski interes, da bi oba dvoboja odigrali v Bodnu, na severu Švedske, v bližini švedsko-finske meje.

Cilji v novi sezoni so v rokometno orbito izstreliti še katero od doma vzgojenih igralk, ostati med slovensko rokometno smetano v obeh domačih tekmovanjih in uživati na evropski poti.