Rokometni derbi med Celjem in Zagrebom ponovno odpovedan zaradi novega koronavirusa


Tekma rokometne lige prvakov, že 24. derbi med RK Celje Pivovarna Laško in RK PPD Zagreb, ki bi morala biti odigrana danes, je bila že drugič odpovedana. Derbi bi moračl biti odigran že 10. decembra, a je bil takrat zaradi okužb z novim koronavirusom prestavljen. Tudi današnja tekma je bila tik pred začetkom odpovedana zaradi podobnega razloga.

Kot so sporočili iz RK Celje Pivovarna Laško, je bilo danes že vse pripravljeno za tekmo. Ekipi sta se namreč že podali na ogrevanje, a je tik pred zdajci prišlo do bojazni na okužbo.

“Najbližji stik enega igralca je danes prejel pozitiven izvid na koronavirus, eden izmed igralcev, ki se je z njima družil, pa se je pred tekmo slabo počutil in imel blago vročino. Ker gre za reprezentanta, ki se mu v naslednjih dneh začenjajo priprave z državno izbrano vrsto, sta se obe ekipi, po posvetovanju z uradnimi osebami, dogovorili, da tekmo iz preventivnih razlogov odpovesta, saj nihče ni želel tvegati morebitne okužbe. Obe ekipi sta sicer tekom včerajšnjega dne izvedli testiranje, ki je bilo v vseh primerih negativno,” so še zapisali v RKCPL.

foto: RKCPL