Rožman že dobil prvo zimsko celjsko okrepitev


Potem, ko so iz NK Celje prvi dan novega leta obvestili, da je vodenje prvega moštva prevzel Simon Rožman, so sedaj pripeljali že prvo zimsko okrepitev. Gre za 26-letnega Damjana Vukliševića, ki se v Celje seli iz Domžal, s celjskim klubom pa je podpisal pogodbo, ki velja do konca junija 2025.

Damjan Vuklišević je osrednji branilec, ki v višino meri 193 centimetrov. Vuklišević ima bogate izkušnje z igranjem v slovenskem nogometnem okolju, saj je kot član Veržeja, Maribora, Krškega, Rudarja in Domžal v prvo in drugoligaški konkurenci zbral 129 nastopov, čemur jih je dodal še 12 v slovenskem pokalnem tekmovanju. Dres v mlajših selekcijah slovenske reprezentance je oblekel devetnajstkrat. Vuklišević se lahko pohvali tudi z izkušnjami iz tujine, saj je med januarjem 2018 in avgustom 2019 branil barve Slovana iz Libereca, za katerega je zaigral na 11 obračunih.

“Čeprav je po nogometni izobrazbi osrednji branilec, Vuklišević poleg stabilnosti in zanesljivosti v zadnji vrsti nudi tudi izjemno nevarnost pred nasprotnikovimi vrati, saj se lahko pohvali s tem, da od začetka lanske sezone nihče od igralcev na njegovem igralnem položaju v PLT ni dosegel več zadetkov od njega (šest),” so zapisali na spletni strani NK Celje.

NK Celje tudi uradno predstavil novega trenerja

Danes je prvič pred mediji spregovoril tudi novi trener celjskega kluba Simon Rožman. Kot je med drugim dejal Rožman, je NK Celje v zadnjih nekaj letih naredil ogromen korak naprej. “Zelo se veselim izziva, ki se mi ponuja v tem klubu. Projekt je izjemno zanimiv in želim izpolniti vse, kar smo si zadali. Zavedamo se, da je pred nami zelo veliko dela, toda v klubu vlada ambiciozno vzdušje in mislim, da nam lahko uspe realizirati vse cilje. Klub je zrasel na vseh področjih in je na izjemno visokem nivoju, na nas pa je, da to potrdimo tudi na igrišču. Želimo si razveseliti naše navijače,” je dejal.

Spregovoril je tudi o ciljih in načrtih v nadaljevanju sezone. “Vodstvo kluba je že pred sezono postavilo visoke cilje, izziva se ne bojimo, a čaka nas veliko dela in napraviti moramo ogromno stvari. Ekipa ima odlične pogoje, v načrtih so tudi spremembe v igralskem kadru in s trdim delom mislim, da bomo dosegali dobre rezultate. V obeh tekmovanjih smo še aktivni, tudi v prvenstvu razlike niso tako velike, da napredujemo po lestvici,” je pogled v prihodnost usmeril Rožman.

Na novinarski konferenci sta zadovoljstvo s prihodom Rožmana izrazila tudi predsednik NK Celje Moliš Rovšnik in generalni direktor NK Celje Valeriy Kolotilo. Slednji je med drugim dejal, da je Simon Rožman najboljši trener v Sloveniji, zato so ga sprejeli z veliko dobrodošlico. “Gradimo močno ter veliko ekipo in s Simonom smo pridobili ogromno prednost. Hvaležni smo, da je sprejel našo ponudbo, saj bodo njegove izkušnje zelo pomembne za razvoj našega kluba,” je povedal.

Predsednik NK Celje pa je dodal, da ima Celje sedaj trenerja, ki bo mladi celjski ekipi s svojimi izkušnjami znal pomagati pri nadaljnjem napredku in stopati po zmagovalni poti.