S 13. sprint triatlona Celje


triatlon celje 2014 bazenTriatlon klub Celje je konec tedna pripravil več triatlonskih tekmovanj. Najprej so se na progo podale tročlanske ekipe v moški, ženski in mladinski konkurenci, ki so se potegovale za naslove državnih prvakov. Vsak od tekmovalcev je moral opraviti s 300 m plavanja, 8 km kolesarjenja in 2,5 km teka.

Tekmovanje je bilo izredno napeto, saj se do zadnjega člana zadnje discipline ni vedelo, kdo bo prvi. Na tekaškem delu so v zadnji predaji še vodili člani ŠD Posavje, a so na teku svojo premoč pokazali člani TK Inles Riko Ribnica ter slavili naslov državnih prvakov.

Za rekreativce je bil organiziran tudi Triatlon za vsakogar in Sprint triatlon. Še prej so se najmlajši pomerili na Cici akvatlonu in Akvatlonu, ki je bil sestavljen le iz plavanja in teka. Triatlona se je udeležil tudi naš bivši maneken in sedaj uspešen paratriatlonec Alen Kobilica, ki je s progo s svojim spremljevalcem Mitjo Morijem, predsednikom Triatlon Kluba Ljubljana, opravil v zavidljivem času. Na triatlonu je svoj klub zastopa tudi Miro Kregar, svetovni prvak v Ultra triatlonu.

Organizator Triatlon klub Celje je z izvedbo tekmovanja in rekordno udeležbo še enkrat potrdil, da je triatlon zelo zanimiv šport, ki je v izrednem porastu.