S Celjani v bodoče francoski rokometni zvezdnik


william_accambray_mala_2018Rokometni klub Celje Pivovarna Laško se je dogovoril za prihod francoskega rokometnega zvezdnika, Williama Accambraya, ki je trenutno član madžarskega Veszprema. Za Celje bo nastopal do konca sezone, pravico nastopa pa bo imel v vseh tekmovanjih.

30-letni William Accambray je levi zunanji igralec, ki je s Francijo osvojil vse kar je bilo možno osvojiti. Ima naslov olimpijskega prvaka (2012), trikrat svetovnega prvaka (2011, 2015 in 2017) ter enkrat evropskega prvaka (2014). V svoji bogati karieri je nastopal za Montpellier (10 sezon), Paris Saint-Germain (3 sezone), od prejšnje sezone pa je član madžarskega Veszprema. S klubi je osvojil 7 naslovov francoskega prvaka, 8 francoskih pokalnih naslovov, enega ima na madžarskem, leta 2011 je bil najboljši igralec francoskega prvenstva, trikrat pa v idealni sedmerki.

William prihaja iz izjemne športne družine, saj je bil njegov oče metalec kladiva, olimpijec in francoski rekorder, mama je bila trikratna francoska prvakinja v metu diska, sestra je bila francoska prvakinja v metu kopja, brat pa je po tem, ko je bil član mladih reprezentanc v odbojki, bil še igralec rugbyja, William pa se je pred rokometom zelo uspešno poizkusil v več športih. Accambray je za francosko reprezentanco zbral 101 nastop in vknjižil 210 zadetkov.

clanstvo-polsi-rkcpl-vse-opcije