S podlago iz Celja med profesionalke v Turčijo


iva_slonjsakZasedbo celjskih košarkaric, ki so pred kratkim odčitale lekcijo trem ameriškim študentskim zasedbam, zapušča najboljša strelka zadnjih dveh sezon. V minulem košarkarskem letu je bila razglašena za najbolj koristno igralko v slovenskem državnem prvenstvu, v ženski jadranski ligi pa je bila druga najbolj učinkovita košarkarica.

Po treh letih igranja v Celju se sezono pred iztekom pogodbe iz knežjega mesta poslavlja Hrvatica Iva Slonjšak, ki bo kariero nadaljevala v Turčiji. 21-letno branilko je namreč angažiral novopečeni evroligaš Cukurova, ki mora za uvrstitev v skupinski del tega tekmovanja premagati rusko zasedbo iz Orenburga.

Borut Kop, predsednik ŽKK Cinkarna Celje: » Odhod naše najboljše strelke lanske sezone v najmočnejšo ligo v Evropi in to v klub, ki bo sodeloval tudi v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju – evroligi, pomeni za naš klub novo veliko priznanje in potrditev, da je Celje v Evropi velik brand, ki je zelo cenjen in spoštovan.

Kljub temu, da se je odhod Ive zgodil praktično tik pred začetkom nove sezone, je ob dejstvu, da je dobila izjemno priložnost za nadaljevanje svoje kariere, nismo želeli zadrževati v klubu, z vodstvom Cukurove pa smo se zelo hitro dogovorilo o pogojih prestopa.

Iva Slonjšak je v našem klubu v zadnjih treh letih pustila izjemen pečat, in bila ena najbolj zaslužnih posameznic, za osvojitev WABA lige v letu 2017, finale tega tekmovanja v zadnji sezoni ter osvojitev treh zaporednih naslovov slovenskega državnega prvaka.«

Iz celjskega kolektiva sicer ne poročajo, kolikšna bo odškodnina, ki jo bodo prejeli.

Iva Slonjšak že 21. posameznica, ki iz celjskega kluba odhaja v enega izmed dveh najmočnejših evropskih tekmovanj – evroligo ali evropski pokal.

V najmočnejši evropski ligi bo v naslednji sezoni kar pol ducata bivših igralk Celja: Nika Barić (Jekaterinburg), Teja Oblak (USK Praga), Eva Lisec (Familia Schio), Marica Gajić (Hatay), Iva Slonjšak (Cukurova) in Shante Evans (Villeneue); v evropskem pokalu pa bo takših igralk pet: Annamaria Prezelj (Gorzow), Ivana Dojkić (Spartak Moskva), Tina Trebec (Montpellier), Ana Poček Turčinović (Beroe) in Jelena Maksimović (Cegledi).