Šampion sezono med tretjeligaši zaključil na osmem mestu, Žalec znova prvak MNZ-ja


Nogometaši celjskega NK Šampion so sezono v tretji ligi – vzhod zaključili na osmem mestu. Gre za mlado ekipo, katere povprečna starost znaša okoli 21 let, kar se tiče zadnjih petih sezon pa so zbrali največ točk doslej (36). V celjski medobčinski ligi so naslov prvakov znova osvojili Žalčani.

Šampion je na 26 tekmah zbral 11 zmag, štiri remije in 11 porazov. Celjani so dosegli 47 zadetkov, prejeli pa so jih 54. Najbolj učinkovit posameznik celjskega moštva je bil Jetmir Torra, sicer šesti najboljši strelec lige.

Prvo mesto je zasedla Drava iz Ptuja, sledila pa sta Krško in Videm. Na zadnjem mestu je obtičal Dravograd, ki je zbral le štiri točke.

Pokalno pot so pri Šampionu zaključili s porazom proti zasedbi iz Krškega (0:1).

Lestvica 3. SNL vzhod:

Lestvica 3. SNL vzhod. (Foto: NZS)
Žalec še drugo leto zapored prvi v MNZ-ju

V celjski Medobčinski članski ligi je tokrat sodelovalo sedem klubov, s tem, da je ekipa Ljubno ob Savinji predčasno izstopila iz tekmovanja.

Naslov so si še drugo leto zapored zagotovili Žalčani, ki so za sedem točk ugnali drugouvrščene Zreče. Tretje je bilo Mozirje, sledili pa so Mons Claudius, Laško, Šmarje pri Jelšah in Ljubno.

Foto: NK Žalec/Facebook

Izpostaviti velja bizarno tekmo med Šmarčani in Laščani, ko je Šmarje ob polčasu vodilo že s 6:0, končni izid pa je na koncu znašal neverjetnih 6:6.

Najboljši strelec lige je bil Andraž Korez, ki se je ustavil pri 16. golih – dosegel je 16 izmed 26 zadetkov Šmarja. Dvomestno število zadetkov je uspelo doseči še Leonardu Tavčarju (11) in Luki Stopinšku (10).

Lestvica Medobčinske članske lige Celje. (Foto: MNZ Celje)