Sanjski začetek nogometašev Celja se ni prelevil v pravljico (foto, video)


Nogometaši Celja so na povratnem obračunu zadnjega kroga kvalifikacij za Konferenčno ligo na Stadionu Z’dežele gostili Maccabi iz Tel Aviva. Celjani so prikazali srčno igro, ki pa ni zadostovala za evropsko jesen.

Celje : Maccabi Tel Aviv 1:1 (1:0)
Matko (12′); Kanikovski (49′)

Celje: Rozman, Karničnik, Zec, Vuklišević, Milić, Zabukovnik (od 64′ Kouter), Vrbanec (od 70′ Svetlin), Bobičanec (od 64′ Kvesić), Matko, Mačak (od 58′ Lamy), Prutsev (od 70′ Edmilson)

Celjani so na začetku obračuna pretili iz protinapadov, njihova borbena igra v obrambi pa je bila poplačana v 12. minuti. Takrat je po sijajnem prodoru Egor Prutsev zadel okvir vrat, odbitek pa je v prazno mrežo pospravil Aljoša Matko. Nogometaši Celja so bili na uvodu izrazito boljši tekmec, kar je z dvema nevarnima udarcema proti gostujočim vratom potrdil Luka Bobičanec.

Pogumna in všečna igra grofov je v 31. minuti privedla do velike priložnosti, ki pa jo je zapravil Žan Karničnik. Slednji se je znašel iz oči v oči z vratarjem Maccabija, a je njegov strel zletel mimo gola. Sledil je odgovor na drugi strani igrišča, izraelsko veselje po izjemnem strelu Dora Turgemana pa je preprečila vratnica.

Gostje iz Tel Aviva so drugi polčas odprli v povsem drugi luči. Že takoj na začetku je nevarno zapretil Eran Zahavi, a je s parado strel odbil Matjaž Rozman. Vendarle pa so Izraelci uvodni pritisk uspeli kronati z zadetkom, ko je žogo v mrežo poslal rezervist Gabi Kanikovski. Po izenačenju so nogometaši Maccabija stopili na žogo in skušali povsem umiriti ritem igre. V zaključku tekme so Celjani zapretili preko Juliena Lamyja, ki je s pravim projektilom stresel prečko, toda žoga se je nato nesrečno odbila nazaj v igralno polje.

Celjani so še naprej vztrajno iskali preobrat, a izraelska zasedba se je izkazala za pretrd oreh, zaostanek iz Tel Aviva pa je bil neulovljiv. Varovance Alberta Riere, ki so za to sezono zaključili z evropskimi nastopi, v nedeljo čaka štajerski derbi proti Mariboru.

Fotogalerija: David Valant