Sara Garić tudi za naslednja štiri leta obljubila zvestobo košarkarskim prvakinjam


Košarkarica ŽKK Cinkarna Celje Sara Garić (18 let, 183 cm) je potem, ko je pred dnevi postala polnoletna, z ŽKK Cinkarna Celje podpisala štiriletno pogodbo.

Dijakinja 1. gimnazije v Celju, je v knežje mesto iz Aksona Ilirije prišla pred sezono 2020/2021. V prvi sezoni je v dresu Cinkarne Celje osvojila naslov državne in pokalne prvakinje ter naslov prvakinje pri mladinkah, bila je tudi udeleženka zaključnega turnirja mednarodne WABA lige.

Sara je v mlajših starostnih kategorijah z ekipo Ilirije naslove državne prvakinje osvajala pri mlajših pionirkah (U13), starejših pionirkah (U15) in kadetinjah. S pionirsko ekipo Ilirije je bila zmagovalka WABA lige v letih 2017 in 2018. Leta 2018 je bila izbrana za MVP zaključnega turnirja pionirske WABA lige, istega leta je bila tudi MVP zaključnega turnirja pionirskega prvenstva Slovenije. V mlajših starostnih kategorijah je bila serijska članica najboljših peterk zaključnih turnirjev državnih prvenstev pri mlajših pionirkah, starejših pionirkah in kadetinjah. Sara je s slovensko pionirsko reprezentanco na Slovenia Ballu 2017 osvojila zlato odličje.

Borut Kop, predsednik ŽKK Cinkarna Celje: “Ko smo v lanskem letu v ospredje članske ekipe potisnili dekleta rojena v letih od 2003 do 2005 smo obljubili, da imamo z njimi dolgoročne cilje. Sara Garić je po Mojci Jelenc druga igralka te generacije, ki je postala polnoletna in veseli smo, da tudi z njo sklepamo dolgoročno sodelovanje. Sari najprej želimo uspešno rehabilitacijo nato pa čim uspešnejši povratek na parket. Prepričani smo, da bo v prihodnjih letih pokazala ves svoj talent in znanje ter bo pomemben člen naše ekipe.”

Sara Garić, ŽKK Cinkarna Celje: “Že od mojega prihoda v Celje, se v tej sredini počutim odlično. Z dekleti imamo odlične pogoje za delo, trenirajo nas vrhunski trenerji. Že v lanski sezoni smo kljub mladosti dokazale, da smo lahko enakovreden tekmec vsaki ekipi v domačem državnem prvenstvu in WABA ligi. Vesela sem, da imam priložnost biti v takšnem okolju ter, da klub, kljub poškodbi, verjame vame ter mi stoji ob strani. Upam, da se tudi po tej poškodbi vrnem na prejšnjo raven, upravičim zaupanje kluba ter, da skupaj ustvarimo lepo in uspešno košarkarsko zgodbo.”