Še dva dni do začetka EP v rokometu za mladinke do 19 let v Celju. Uspešna generalka rokometašic odlična popotnica za prvenstvo


Le še dva dni nas ločita do pričetka evrospkega prvenstva v rokometu za mladinke do 19. let. To je v zadnjih mesecih že drugo veliko tekmovanje, po marčevskem evropskem prvenstvu v nogometu do 21 let, katerega ponosni gostitelj je Celje.

Slovenija bo prvo tekmo na prvenstvu odigrala v četrtek, 8. julija v dvorani Golovec. Na uvodni tekmi jim bodo nasproti stale Danke. Celoten razpored prvenstva najdete tukaj.

V preteklosti je Celje gostilo že štiri velika rokometna evropska tekmovanja. Leta 2004 je bilo Celje eno izmed mest gostiteljic članskega evropskega rokometnega prvenstva. Leta 2017 je bilo pri nas mladinsko evropsko rokometno prvenstvo za dekleta U-19, leto kasneje pa je bilo mladinsko evropsko rokometno prvenstvo za fante U-20, ko smo pred nabito polno dvorano Zlatorog postali evropski prvaki. Leta 2019 je bilo kadetsko evropsko rokometno prvenstvo za dekleta U-17.

“Celje kot ponosni gostitelj gostimo evropsko prvenstvo za mladinke do 19 let. Veselimo se dogodka in upamo, da ga bomo izpeljali na najvišji možni ravni tako z organizacijskega kot tudi tekmovalnega stališča, kar smo sicer v Celju dokazali že v preteklosti, ko smo organizirali tri velika tekmovanja v mladinskih kategorijah,” je ob skorajšnjem začetku prvenstva povedal predsednik organizacijskega odbora Jure Cvetko.

Cvetko si je ob tem zaželel, da bi imele rokometašice čimvečjo podporo tudi na tribunah dveh celjskih prizorišč prvenstva. “Vabim že danes vse gledalce in gledalke, da podprejo naša dekleta v boju za najvišja mesta. Upamo in verjamemo, da se bodo za najvišja mesta tudi borila ter da bodo uspešna.” Dobro pripravljenost Slovenk je nakazala tudi uspešna generalka pred četrtkovim začetkom prvenstva. Slovenske rokometašice so namreč na pripravljalni tekmi v dvorani Golovec s 26:25 premagale Hrvatice.

“Vstopnice za tekme bodo na voljo na blagajnah dvoran Golovec in Zlatorog, obveščamo pa tudi vse gledalke in gledalce, da boodo dvorane klimatizirane,” je še dodal Cvetko.

B.S., foto: Women’s 19 EHF EURO 2021 Slovenia FB