Še natanko trije tedni do pričetka košarkarskega spektakla v Celju


Čez natanko tri tedne bo Celje za nekaj dni postalo glavno mesto Slovenije, saj bodo naši košarkarski junaki prav v knežjem mestu odigrali prve tekme EuroBasketa 2013 z reprezentancami Hrvaške, Češke, Gruzije, Španije in Poljske.

Na Celjskem domu je že nekaj časa obešen dres slovenske košarkarske reprezentance, ki skupaj z zastavami opozarja na prihajajoči dogodek. Prav na prenovljenem Krekovem trgu bo od 4. do 9. septembra uradna navijaška cona EuroBasketa 2013, ki bo za obiskovalce odprta od 11. do 23. ure. Vse tekme bodo lahko spremljali na velikem led zaslonu, zagotovljena bo tudi gostinska ponudba.

Vse dni pa na uradni navijaški coni med 11. in 19. uro pripravljajo dinamičen animacijski program, ki ga bodo v dopoldanskem času s svojo udeležbo v animacijah (meti na koš, igra 2 na 2, wet fun  ipd.) sooblikovali mladi šolarji in dijaki, v popoldanskem času pa se jim bodo pridružili še predstavniki celjskih športnih društev. V večernih urah organizatorji obljubljajo zvrstno raznolike glasbene večere, znane slovenske glasbene skupine, med drugim Tabu, Mi2, Nude in Kingston. Napovedujejo tudi nastop odlične akrobatske skupine Dunking Devils.

Vse dni prvenstva v Celju bo med 13. in 23. uro s Krekovega trga do dvorane Zlatorog in nazaj vozil poseben turistični vlakec, ki bo za vse obiskovalce brezplačen.

Na več kot 20 stojnicah v mestnem središču, ki bodo odprte od 10. do 19. ure, bo obiskovalcem mesta na voljo pestra ponudba rokodelskih in prehrambenih izdelkov. Obiskovalci bodo lahko degustirali in tudi kupovali slovenske proizvode: jestvine, vina, žganje, pivo, medičarske izdelke itd. ter kupovali unikatne okrasne izdelke (npr. nakit, torbice, oblačila ipd.), ki nastajajo pod spretnimi prsti odličnih slovenskih ustvarjalcev. Na stojnicah bodo s svojo ponudbo promocijskih izdelkov prisotni tudi Urad RS za komuniciranje (z znamko I feel Slovenia), TA Palma idr.

Na Krekovem trgu bo vseskozi odprt tudi Turistično informacijski center, kjer bodo navijači in drugi obiskovalci mestne navijaške cone dobili vse potrebne turistične in splošne informacije, prav tako bo Turistično informacijski center s stojnico prisoten na sejmu.

Po poročanju MOC na Mestno občino Celje že prihajajo vloge za podaljšan delovni čas med EuroBasketom 2013. Posameznemu gostinskemu obratu v mestu lahko pristojni občinski oddelek izda do 30 soglasij v koledarskem letu za enodnevni podaljšan obratovalni čas med 23. in 5. uro naslednjega dne ob organiziranih prireditvah.

Po starem mestnem jedru Celja je Mestni organizacijski odbor, kjer je bilo mogoče in so se najemniki oziroma lastniki lokalov strinjali, namestil plakate in nalepke, ki napovedujejo košarskarsko prvenstvo. Opremili jih bodo tudi s posebej za to priložnost izdelanimi nakupovalnimi vrečkami.

Vir: Mestna občina Celje