Sedem golov Grofov za polfinale pokala (foto), v pokalni tekmi uspešni tudi rokometaši, visoka zmaga košarkaric v štajerskem derbiju


Sreda je ljubiteljem športa v Celju prinesla veliko razlogov za veselje. Nogometaši NK CM Celje so si na povratni tekmi četrtfinala Pokala Hervis z visoko zmago proti Interblocku zagotovili uvrstitev med štiri najboljše. V tekmi osmine finala Pokala Slovenije so bili uspešni tudi člani RK Celje Pivovarna Laško. Svoje delo so z odliko opravile tudi košarkarice, ki so v štajerskem derbiju povozile mariborski AJM.

Dovolj bi bili trije, dosegli so jih sedem
Člani NK CM Celje so na Areni Petrol lovili zaostanek s prve tekme Pokala Hervis. Interblock je v Ljubljani zmagal z rezultatom 2:0, tokrat pa so bili Grofje gospodarji na igrišču. Prvi gol je padel v 10. minuti, ko je mrežo Interblocka zatresel Serge Akakpo. Za vodstvo z 2:0 in izenačenje v skupnem seštevku je v 22. minuti zadel Iztok Močivnik. Še pred koncem prvega polčasa je Celjane v vodstvo v skupnem seštevku popeljal Ivan Firer. Napadalec iz Rogatca je ponovno udaril v 65. minuti. Peti gol za Celjane je v 80. minuti dosegel Roman Bezjak. Dve minuti kasneje se je med strelce vpisal še rezervist Žurej, končni izid 7:0 pa je ob izteku igralnega časa postavil Nenad Đaković.



CM Celje : Bravo 1 Interblock 7:0 (3:0)
Akakpo (10′), Močivnik (22′), Firer (33′, 65′), Bezjak (80′), Žurej (82′), Đakovič (90′)

CM Celje: Kotnik, Akakpo, Krajcer, Krljanovič, Popovič, Bezjak, Močivnik (od 46. Romih), Radulovič, Pavlovič (od 77. Đakovič), Firer (od 68. Žurej), Medved. Trener: Damjan Romih.

Ob Celjanih se je v polfinale pokalnega tekmovanja uvrstil še velenjski Rudar, ki je v Novi Gorici ubranil prednost s prve tekme. Tretjeligaš Zavrč in državni prvak Maribor sta včeraj odigrala prvo srečanje, ki se je nekoliko presenetljivo končalo z rezultatom 3:3. Povratna tekma med Koprom in Šenčurjem je bila zaradi poplavljenega igrišča preložena.

Poročanje nkcelje.si: V Areni Petrol upostošil rumeno-modri cunami

Dobra popotnica pred derbijem s Koprom
Odigrane so bile tudi tekme osmine finala Pokala Slovenije za rokometaše. Celjani so v domači dvorani gostili trebanjski Trimo in z visoko zmago upravičili vlogo favorita. Že v sredini prvega polčasa so domači ušli na 10 zadetkov razlike in jo zanesljivo držali do konca. Po prvih 30 minutah se je na semaforju izpisal rezultat 23:9 v korist Pivovarjev. V drugem polčasu so bili Trebanjci nekoliko uspešnejši v napadu, a visoke zmage gostiteljev niso mogli preprečiti. Za rumeno modre, ki so zmagali z rezultatom 37:21, sta po šest golov zbrala Marguč in Žvižej, Mačkovšek jih je dodal pet. V celjskih vratih se je izkazal mladi Lesjak, ki je zbral 14 obramb, Skok jih je dodal 5.

Zmaga je lepa popotnica Celjanom pred sobotnim derbijem državnega prvenstva, ko v dvorano Zlatorog prihajajo državni prvaki iz Kopra.

Celje Pivovarna Laško : Trimo Trebnje  37:21 (23:9)

RK CPL: Lesjak 14/1 obramb, Perič, Skok 5 obramb; Prieto 1, Mlakar 4, Marguč 6/1, Žuran 3, Razgor 4, Toskič 4, Ranevski 2/1, Poklar, Poteko 1, Metličič 1, Mačkovšek 5/2, Žvižej 6/2; trener: Vladan Matič

Izključitve:  10 min
7-metrovke: 6/9

Poročanje rk-celje.si: Pivovarji visoko premagali Trimo Trebnje

Štajerski derbi po željah košarkaric iz knežjega mesta
Celjske košarkarice so v domači dvorani gostile ŽKK AJM. Mariborčanke so po propadu kranjskogorskega HIT-a glavne konkurentke varovankam Damirja Grgiča za prvenstveni naslov. Na prvi letošnji medsebojni tekmi so članice ŽKK Celje dokazale, da jim bo težko kdo konkuriral ob pohodu do nove prvenstvene zvezdice. Že po prvi četrtini so nasprotnicam pobegnile na 10 točk prednosti (22:12), do polčasa pa je razlika narasla že na 25 točk (48:23). Drugi polčas je bil tako le še formalnost. Tretjo četrtino so sicer s točko razlike dobile gostje, v zadnjih 10 minutah pa so Celjanke še povišale prednost in se ob koncu veselile zmage z rezultatom 94:59. Za ŽKK Athlete Celje je Sanja Orozović dosegla 20, Tina Trebec pa 18 točk. Dvomestni sta bili tudi Teja Oblak s 14 in Lea Jagodič z 10 točkami. Za Mariborčanke sta Kristina Baltič in Dženita Novi dosegli 18 točk.

Celjanke v teh dneh čaka naporen urnik, saj bodo že danes odigrale novo tekmo 1. SKL za košarkarice. V Celje prihaja ŽKK Odeja.

94:59 (22:12, 26:11, 21:22, 25:14)

Athlete Celje: Abramovič 9, Gabrovšek 6, Orozović 20, Oblak 14, Petrovič, Klavžar 3, Gajić 6, Macura, Jagodič 10, Trebec 18, Bošnjak 8. Trener: Damir Grgič

Statistika tekme

f: Damir Mrkonjić
t: M.K.