Sestri v evropskem vrhu kickboksa


Sestri, Alisa in Larisa Žagar Slemenšek, tekmovalki Športnega kluba Hyong iz Celja, sta prvi teden v septembru odpotovali v Makedonijo, kjer je potekalo evropsko prvenstvo za kadete in mladince v kickboxingu združenja WAKO.

Alisa 5. mesto in Larisa 2. mesto na evropskem prvenstvu v Skopju. Foto: ŠK Hyong
Alisa 5. mesto in Larisa 2. mesto na evropskem prvenstvu v Skopju. Foto: ŠK Hyong

Iz Skopja sta se učenki devetega razreda OŠ Petrovče domov vrnili z novimi izkušnjami in poznanstvi ter odličnima rezultatoma.

V kategoriji starejših kadetinj light kontakt do 55 kg je Alisa po dveh zmagah morala priznati premoč kasnejši zmagovalki in zasedla 5. mesto.

Larisa se je domov vrnila z medaljo. V prvem kolu tekmovanja iste kategorije je premagala slovaško tekmovalko Timeo Hamarikovo, nato italijanko Eleno Tombiniin ter v polfinalu poljakinjo Majo Popczyk. V finalu je v tesni borbi, v kateri je na koncu odločila ena sama točka, izgubila proti britanski tekmovalki in evropski prvakinji Molly Cooper. Po tednu dni se je vrnila domov bogatejša za srebrno odličje.

Nastopili so še trije hyongovci, ki so osvojili deveta mesta, in sicer Maj Grunt Vidmar v kategoriji starejših kadetov light kontakt do 42 kg, Kemal Kabilović v kategoriji starejših kadetov do 57 kg in Maša Kenjalo v kategoriji starejših kadetinj do 65 kg.

polovicka_celje_klik