Simon Rožman sedel na celjsko klop


Nogometni klub Celje je sporočil, da je Simon Rožman postal novi trener članske ekipe NK Celje. Da bi utegnil Celjane prevzeti Rožman, se je šušljalo že po odhodu Simona Sešlarja.

Simon Rožman se po šestih letih in pol vrača tja, kjer je začel svojo trenersko pot in že pri 31 letih opozoril nase. S celjsko ekipo se je v svojem prvem mandatu, ki je trajal od aprila 2014 do avgusta 2015, uvrstil v finale slovenskega pokalnega tekmovanja, v prvenstvu pa se zavihtel na drugo mesto z ekipo, v kateri so se kalili številni mladi nogometaši, ki so kasneje tudi pustili močan pečat na evropski nogometni sceni.

38-letni strokovnjak je nato vodil še Domžale, kjer se je razveselil svoje prve lovorike v vlogi trenerja – slovenskega pokala v sezoni 2016/17, ko je na Bonifiki premagal Olimpijo z 1:0. Nato ga je pot popeljala na tuje. Med oktobrom 2019 in februarjem 2021 je vodil hrvaško Rijeko, s katero je v sezoni 2019/20 dosegel svoji drugi pokalni uspeh v karieri, sezono kasneje pa se uvrstil v skupinski del tekmovanja Lige Evropa, kjer je vknjižil zmago nad nizozemskim AZ Alkmaarjem, na sloviti Anoeti (sedaj Reale Arena) pa iztržil točko proti Real Sociedadu. V Slovenijo se je vrnil marca lani, ko je prevzel vodenje Maribora.

Rožman v svoji trenerski zgodovini v državnem prvenstvu, s klubom, ki ga je vodil celotno sezono, nikoli ni končal nižje kot na četrtem mestu, na 225 tekmah pa beleži visoko povprečje 1,65 točke, so zapisali na spletni strani NK Celje.