Simon Rožman zapušča klop Celja


Slovenski nogometni strokovnjak Simon Rožman po poročanju športnega dnevnika Ekipa ni več trener nogometnega kluba iz Celja.

Pri Ekipi se sklicujejo na neimenovani, a zanesljivi vir, medtem ko se klub na zapis še ni odzval. Po pisanju portala nogomania.com je odhodu Simona Rožmana botrovala neuspešna sezona Celja, za katero pa trener iz Štor naj ne bi bil odgovoren v celoti. “Še prejšnji teden je bil Rožman prepričan, da ga čaka rekonstrukcija ekipe, ki bo izgubila številne igralce, kar nekaj novih pa bo verjetno pridobila. Takšni so bili tudi signali iz pisarn vodstva kluba,” piše portal. Očitno se je situacija medtem spremenila, Rožmana pa naj bi se že povezovalo s hrvaškim Šibenikom. Na portalu še zapišejo, da naj bi se začela pojavljati informacija, da bi se v Celje lahko preselil – Darko Milanič.

“Znašli smo se v neprijetnem položaju, lahko pa potrdim, da s Simonom Rožmanom v prihodnje ne bomo več sodelovali. Segli smo si v roke in dosegli takšen dogovor,” je za časnik Ekipa naknadno pojasnil generalni direktor celjskega prvoligaša Valerij Kolotilo.

Celjani sestavljajo igralski mozaik

NK Celje sicer že aktivno sestavlja ekipo za novo sezono. Te dni so tako sodelovanje s Celjem podaljšal prvi vratar in eden najboljših igralcev Celja v letošnji sezoni, vratar Matjaž Rozman. Pogodbo s Celjani je podaljšal za eno leto. Nekdanji slovenski reprezentant bo tako še sedmo zaporedno sezono branil celjska vrata. 35-letni Ptujčan se je NK Celje pridružil 1. agusta 2016 in od takrat naprej igral eno izmed pomembnejših vlog v ekipi. Svojo nogometno pot je začel pri Aluminiju, nato si je izkušnje nabiral tudi v Nemčiji. V sezoni 2012/2013 se je preselil v velenjski Rudar in tam preživel 3 leta. Sezono pred prestopom v Celje se je Rozman preselil tudi k hrvaškemu prvoligašu NK Slaven Belupo. Odkar je prišel v knežje mesto pa je za celjski klub zbral že 138 uradnih nastopov in z naslednjo sezono bo to številko še povišal.

NK Celje se je za novo pogodbo dogovoril tudi z Žanom Flisom. Ta v Celju ostaja do 30. 6. 2024. Žan Flis je NK Celje okrepil pred začetkom sezone 2018/19, ko je dres ptujske Drave zamenjal za celjskega. V dveh sezonah, ki sta sledili, je za klub iz knežjega mesta zbral sedem nastopov, v lanski sezoni pa je minute nabiral v dresu Triglav in nato še Fužinarja. V začetku pravkar zaključene sezone 2021/22 se je znova pridružil članski ekipi Celja in svojo priložnost zagrabil z obema rokama. Zbral je 20 nastopov v Prvi ligi Telemach in v drugi polovici prvenstva bil eden od najbolj standardnih igralcev v zadnji vrsti ekipe Simona Rožmana. S požrtvovalnostjo in dobrim delom ter predstavami si je Žan prislužil tudi novo pogodbo, ki ga bo v Celju zadržala do konca tekmovalne sezone 2023/24.

V Celju prav tako ostaja Amadej Brecl. Otrok celjskega kluba, 25-letni desni bočni branilec, se je z NK Celje dogovoril za novo sodelovanje, ki prav tako traja do 30. 6. 2024. Amadej Brecl se je nogometno izobrazil v celjskem ŠNC, kjer se je iz selekcije v selekcijo prebijal vse do najvišjega nivoja, kjer je prvi nastop za matični klub vpisal 29. marca 2017 na tekmi proti Rudar Velenje. Skupno je za klub iz knežjega mesta zbral 130 nastopov v vseh tekmovanjih in prispeval 5 zadetkov ter 6 asistenc. V sezoni 2021/22 je zaigral na 24 obračunih in se podpisal pod en zadetek na tekmi proti Domžalam.